Tarif

Adaçaylı Penne Tarifi

Taze ada çayı yapraklı makarna tarifi nasıl yapılır? Bol peynirli penne makarna tarifi için videomuzu izlemeyi unutmatyın!
30 Dakika
2 Kişilik
Makarna
Tencere
Paylaş
  • 14B
  • 87
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g penne makarna
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 ml Abalı Ayçiçek Yağı
2 diş sarımsak
7-8 yaprak taze ada çayı
200 ml haşlanmış makarna suyu
100 g toz parmesan peyniri
Üzeri için:
taze çekilmiş karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Orta boy bir tencerede, makarnaları üzerini geçecek kadar bol tuzlu suda 7-8 dk. haşlayın.
  • Haşlandıktan sonra makarna suyundan 1 su bardağı kenara ayırın.
  • Geniş bir tavada tereyağı ve ayçiçek yağını ısıtın. Doğranmış sarımsakları ve ada çayı yapraklarını ekleyip 1-2 dakika kavurun.
  • Ardından kenara ayırdığınız haşlama suyunu içine ilave edin.
  • Makarnaları süzdükten sonra tavaya alın ve sos kıvamı alana kadar çektirin.
  • Üzerine toz parmesan peyniri ve bir yemek kaşığı tereyağı ilave edin. Makarna ve sosun karışmasını, kaşık kullanmadan tavayı sallayarak sağlayın.
  • Servis etmeden önce üzerine taze çekilmiş karabiber serpmeyi unutmayın.

Püf Noktası

*Tarifi videomuzu izlemeyi unutmayın!

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Makarna Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Karidesli Linguine Tarifi
35 Dakika
2 Kişilik
20B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Lazanya Milano Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Mantarlı Tagliatelle Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
24B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.