- Tarifler
- Makarna Tarifleri
- Adaçaylı Penne Tarifi
Tarif
Adaçaylı Penne Tarifi
Taze ada çayı yapraklı makarna tarifi nasıl yapılır? Bol peynirli penne makarna tarifi için videomuzu izlemeyi unutmatyın!
30 Dakika
2 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 17B
- 92
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g penne makarna
10 ml Abalı Ayçiçek Yağı
2 diş sarımsak
7-8 yaprak taze ada çayı
200 ml haşlanmış makarna suyu
100 g toz parmesan peyniri
Üzeri için:
taze çekilmiş karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Orta boy bir tencerede, makarnaları üzerini geçecek kadar bol tuzlu suda 7-8 dk. haşlayın.
- 2Haşlandıktan sonra makarna suyundan 1 su bardağı kenara ayırın.
- 3Geniş bir tavada tereyağı ve ayçiçek yağını ısıtın. Doğranmış sarımsakları ve ada çayı yapraklarını ekleyip 1-2 dakika kavurun.
- 4Ardından kenara ayırdığınız haşlama suyunu içine ilave edin.
- 5Makarnaları süzdükten sonra tavaya alın ve sos kıvamı alana kadar çektirin.
- 6Üzerine toz parmesan peyniri ve bir yemek kaşığı tereyağı ilave edin. Makarna ve sosun karışmasını, kaşık kullanmadan tavayı sallayarak sağlayın.
- 7Servis etmeden önce üzerine taze çekilmiş karabiber serpmeyi unutmayın.
Püf Noktası
*Tarifi videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?