Tarif

Lazanya (Lasagne) Tarifi

Taze makarna ile yapılan orijinal Lazanya tarifi nasıl yapılır? Lazanyanın olmazsa olmazı tam kıvamında beşamel sos tarifinin püf noktaları nelerdir? Evinizde hazırlayabileceğiniz orijinal bolonez sos tarifi… İtalyan mutfağına ait nefis bir lezzet olan Lazanyanın tüm detayları için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
100 Dakika
4-6 Kişilik
Makarna Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 37B
  • 62
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Makarna Hamuru için:
175 g beyaz un
75 g semolina
1-2 tutam tuz
5 adet yumurta sarısı
5 ml zeytinyağı
Bolonez Sos için:
50 ml sızma zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1/2 adet havuç
1/4 adet kereviz sapı
15 g domates salçası
400 g dana kıyma
50 ml kırmızı fermente üzüm suyu
200 ml domates sos
tuz&karabiber
Beşamel Sos için:
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
50 g un
1 litre Pınar Süt
Pınar
muskat cevizi rendesi
tuz

Nasıl Yapılır?

  • Makarna Hamuru için: Beyaz unu eleyin. Semolina ve tuzla karıştırıp ortasını derinlik oluşacak şekilde açın. Yumurta sarılarını ortasına koyun, zeytinyağını ekleyin ve bir çatal yardımıyla güzelce karıştırmaya başlayın. Kenarlarındaki unu yumurtaya yavaş yavaş yedirin.
  • Yumurtaları hamura tamamen yedirdikten sonra avuç içinizle yavaş yavaş hamuru pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin. Dinlenen hamuru eşit parçalara bölün.
  • İlk hamur parçasını elinizle hafif bastırarak inceltin. Geri kalan hamur parçalarının üzerini kurumaması için bir bez yardımıyla kapatın.
  • Makarna makinesini bir masaya, tezgaha veya sağlam bir kesme tahtasına sıkıştırın. Kadranı en geniş ayara getirin ve hamuru açmaya başlamadan önce mutlaka makinenizi unlayın.
  • İlk olarak makinenin en kalın gözünden hamurunuzu 2 kez geçirin. Ardından hamurunuza un serpin, bu işlemi her aşamada tekrarlayın.
  • Daha sonra makinenizin ayarını 2 birim daraltın ve hamurunuzu iki kez bu gözden geçirin. En dar ayara ulaştığınızda açtığınız hamuru son olarak 2 kez daha bu gözden geçirin.
  • Hamur istenilen inceliğe ulaştıktan sonra diğer hamur parçalarını da aynı sıralamayla açmaya devam edin. Açılan her hamurun kenar kısımlarını bir bıçak yardımıyla düzeltin ve un serpin. (videodaki gibi)
  • Bolonez Sos hazırlamak için: küp küp doğranmış soğan ve sarımsakları yağda pembeleşene kadar kavurun, ardından havuç, kereviz sapı ve domates salçasını ilave edip kavurun. Sebzeler sotelendikten sonra kıymayı ekleyip kavrulana kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra fermente üzüm suyunu ilave edip çektirin. Son olarak domates sosunu ekleyin ve kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin. Tuz, karabiber ve taze kekik yapraklarıyla lezzetlendirin ve ocaktan alın.
  • Beşamel Sos için: Geniş bir sos tenceresinde tereyağını eritin, içine unu ve daha önceden ısıttığınız sütün tamamını ilave edin. Karışımı çırparak topaklanmasını engellerken; muskat cevizi ve tuz ile lezzetlendirin ve çırparak kaynatın.
  • Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın ve 1 sıra lazanya dizin. Bir kepçe beşamel sos, ardından 4-5 yemek kaşığı bolonez sosu kabın tabanına yayın, üzerine toz parmesan peyniri serpin ve tekrar lazanya hamuru koyun. Tüm sos ve lazanya bitene kadar bu işleme aynı sıralamayla devam edin, toplamda 5 kat elde edecek şekilde tekrarlayın. Son olarak en üst kata tekrar beşamel sos dökün ve parmesan rendesi serpin.
  • Önceden ısıtılmış 185°C fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkartın ve 10 dakika dinlenmeye bırakın. Daha sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
4.7
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Makarna Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Deniz Mahsullü Spagetti Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
69B Görüntüleme
Mac and Cheese Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
323B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Spagetti Bolonez Tarifi
45 Dakika
2 Kişilik
39B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.