- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Arpa Şehriyeli Kuzu İncik Tarifi
Tarif
Arpa Şehriyeli Kuzu İncik Tarifi
Lokum kıvamında kuzu incik tarifi nasıl yapılır? Kuzu incik nasıl pişirilir, püf noktaları nelerdir? Peki, kuzu inciğin enfes eşlikçisi olan arpa şehriye pilavı tarifi nasıl yapılır? Arpa şehriyeli kuzu incik tarifi için videomuzu izlemeyi unutmayın!
90 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere, Tava
Paylaş
- 33B
- 74
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Kuzu İncik için:
20 ml zeytinyağı
2 adet orta boy kemikli kuzu incik
50 g kuru soğan
2 diş sarımsak
1/2 adet havuç
1 adet kereviz sapı
1/2 adet yeşil biber
25 g salça
5 g pul biber
2-3 dal taze kekik
1,5 litre su
Arpa Şehriye Pilavı için:
5-6 adet çeri domates
150 g arpa şehriye
1-1,5 litre sıcak su
tuz&karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Kuzu incikleri, geniş bir tavada zeytinyağı ve tereyağında kızartarak mühürleyin ve kenara alın.
- 2Sebzeleri sotelemek için, geniş tencereye zeytinyağı ve tereyağını alın, doğranmış soğan ve sarımsakları kavurmaya başlayın. Havuç, kereviz sapı ve yeşil biberi ilave edip kavurma işlemini sürdürün. Tüm sebzeler sotelendikten sonra salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
- 3Daha sonra mühürlediğiniz etleri tencereye alın. Pul biber ve taze kekikle lezzetlendirip üzerine suyunu ilave edin ve incikleri yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın.
- 4Bu sırada arpa şehriye pilavını yapmaya başlayabilirsiniz. Öncelikle çeri domatesleri tereyağında kavurup kenara alın. Aynı tencerede arpa şehriyeyi kavurmaya başlayın (gerekirse biraz daha tereyağı ilave edebilirsiniz). Tuz, karabiber, pul biber ve taze kekik ilave edip kavurma işlemini sürdürün.
- 5Altın sarısı renk alan arpa şehriyenin üzerine sıcak su ilave ettikten sonra kapağını kapatın, kısık ateşte pişmeye bırakın.
- 6Suyunu çekip, pilavın üzerinde gözenekler (delikler) oluştuğunda ocaktan alın. Üzerine bir havlu peçete sererek kapağı kapalı şekilde 10-15 dk. demlendirin.
- 7Servis Önerisi: Güzel bir servis tabağına arpa şehriye pilavını alın, üzerine pişmiş kuzu incikleri yerleştin (tercihen kemiğinden ayırabilirsiniz) ve kavrulmuş çeri domateslerle süsleyip sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
9 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.