add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Aşure

Muharrem ayının vazgeçilmezi hem tadı hem de anlamıyla gönülleri mest eden aşure nasıl yapılır?
55 Dakika
10-12 Kişilik
Tatlılar
Tencere
Aşure

Malzeme Listesi

4000 ml su
800 g toz şeker
200 g kuru kayısı
200 g kuru incir
500 g haşlanmış buğday
100 g haşlanmış nohut
100 g haşlanmış fasulye
50 g kuş üzümü
150 g kuru üzüm

Nasıl Yapılır?

  • 1 gece önceden buğdayı, nohutu ve fasulyeyi suda bekleterek yumuşatın.
  • Su ile şekeri 5 dakika kaynatın.
  • Buğdayı ekleyip 15 dakika kaynatın.
  • Nohut ve fasulyeleri ekleyip 15 dakika daha kaynatın
  • Kalan tüm kuru malzemeleri ekleyip 20 dakika daha kaynatın.
  • 1 saat tencerede dinlendikten sonra, servis kaselerine döküp üzerini süsleyip servis edin
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Tiramisu (kedi dili bisküvili)
70 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Panna Cotta
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik