Tarif

Aşure Tatlısı Tarifi

Komşuluğun, dostluğun, bereketin simgesi Aşure tarifi! Bol malzemeli aşure tarifi nasıl yapılır? Aşure yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
10-12 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Aşure Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 603B
  • 41
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g kuru fasulye
200 g nohut
750 g aşurelik buğday
100 g pirinç
150 g kuru kayısı
100 g kuş üzümü
150 g kuru üzüm
5 adet karanfil
150 g kuru incir
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 adet çubuk tarçın
1 kg toz şeker
30 g bal

Nasıl Yapılır?

  • Kuru fasulye ve nohutu akşamdan ılık suda ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirerek haşlamaya başlayın.
  • Büyük ve geniş bir tencerede aşurelik buğday ve pirinci güzelce yıkadıktan sonra 5 litre suda haşlayın.
  • Eğer diri ise dağılıncaya kadar orta ateşte pişirmeye devam edin.
  • Kuru kayısı ve kuru incirleri küp küp doğrayın, 15 dk. kaynar suda bekletin.
  • Kuş üzümü, kuru üzüm ve karanfilleri de ılık suda 10 dk. bekletin.
  • Haşlanan buğdaylara nohutu ve fasulyeyeleri ekleyin.
  • Ardından toz şekeri ekleyip ara ara karıştırmaya devam edin.
  • Şeker eridiğinde karanfil, portakal kabuğu rendesi, çubuk tarçın, suda beklettiğiniz incir, kuru üzüm ve kayısıları suyundan süzerek ilave edin.
  • Kaynamaya başlayıp kıvam aldığında balı ilave edip güzelce karıştırın daha sonra ocaktan alın ve tencerenin kapağı kapalı olarak 45 dk. dinlendirin.
  • Pişen aşureyi kaselerine eşit olarak pay edin. Üzerlerini arzu ettiğiniz malzemelerle süsleyin.

Püf Noktası

*Süslemek için nar tanesi, kuru üzüm, kuru kayısı, fındık, badem, ceviz, Hindistan cevizi, toz tarçın, Antep fıstığı kullanabilirsiniz.
*Islatılacak malzemeler 1 gece önceden suda bekletilmesi gerekir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

İlhami Suat Aslan
İlhami Suat Aslan
Alfa Pastacılık Yağları Demo Şefi
Portakal Kremalı Berliner Tarifi
100 Dakika
8-10 Kişilik
10B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
İncir Kremalı Mini Pavlova Tarifi
5B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Tarçınlı Elma Tatlısı Tarifi
10B Görüntüleme

Yorumlar (6)

Merve Ağcabuğa Gül

Eminim siz yapınca muhteşem oluyordur ama bana biraz karışık geldi anlatımınız 😊

Elif Çıtak
· 09.04.2020

Merhaba Merve,Anlatım şeklini sadeleştirdim dilersen bu hali ile tekrar deneyebilirsin.Sevgiler,

Renan Ceylan
· 05.09.2020

Tarifi uyguladım ilk defa yaptım ve çok güzel oldu teşekkür ederim 🙏

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 06.09.2020

Ellerinize sağlık, Allah kabul etsin. 👏🤩

Cemal Arığ
· 25.06.2021

Tarçın tuz bozar …Kuş üzümü yerine İzmir üzümü

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 27.06.2021

👍👍👍😊