Kısık Ateş
Tarif

Katmer Tarifi

Baklavalık hazır yufkadan yapılan çıtır çıtır bir lezzet: fıstıklı katmer tarifi nasıl yapılır?
25 Dakika
2 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tava
Katmer Tarifi
Paylaş
  • 29B
  • 108
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet baklava yufkası
40 Pınar Tereyağı
Pınar
50 g dövülmüş Antep fıstığı
40 g toz şeker
60 g sade kaymak

Nasıl Yapılır?

  • Bir adet baklava yufkasının üzerine erimiş tereyağı sürün.
  • Daha sonra ikinci yufkayı da koyup içine fıstık ve şeker serpin. Parça parça sade kaymak yerleştirin.
  • Ardından aynı şekilde diğer iki yufkayı da koyup yanlarından katlayın. Tereyağı ile yağlanmış geniş bir teflon tavada sürekli kontrol ederek nar gibi kızartın. Sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
1.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

İlhami Suat Aslan
İlhami Suat Aslan
Alfa Pastacılık Yağları Demo Şefi
Portakal Kremalı Berliner Tarifi
100 Dakika
8-10 Kişilik
10B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Alman Çöreği Berliner Tarifi
90 Dakika
6-8 Kişilik
55B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Helvai Hakani Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
95B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Zehra Bozkır
· 02.01.2021

Çok güzel oldu teşekkürler...

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 03.01.2021

Teşekkürler, elinize sağlık 🤩

Esra Tokat
· 15.07.2022

Çok güzel görünüyor, canım çekti 😋😋Ellerine sağlık şefim 😍

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 18.07.2022

Teşekkürler 😊🙏🙏