- Tarifler
- Ara Sıcak Tarifleri
- Mantarlı Krep Tarifi
Tarif
Mantarlı Krep Tarifi
Kremalı mantarlı krep tarifi nasıl yapılır?
25 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Tava
Paylaş
- 31B
- 41
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet yumurta
65 ml su
15 g zeytinyağı
70 g un
250 g kültür mantarı
10 g tuz
10 g ayçicek yağı
Nasıl Yapılır?
- 1Krep hamurunu hazırlamak için; yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın. Su, süt, zeytinyağı ve elenmiş unu ekledikten sonra tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- 2Krep hamurunu 5 dakika kadar dinlendirin. Yanmaz yapışmaz tabanlı tavayı, ayçiçek yağı ile yağladıktan sonra kağıt havlu yardımıyla yağın fazlasını alın.
- 3Küçük bir kepçe kadar aldığınız krep hamurunu tavaya aktarın ve hızlı bir şekilde tavayı hareket ettirip hamurun eşit olarak yayılmasını sağlayın.
- 4Üzerleri benek benek olan incecik krepleri, ters yüz edip her iki tarafını 1’er dakika kadar pişirin. Tavayı aralarda kağıt havlu ile yağlayıp, aynı işlemi tüm krepler için uygulayın.
- 5Pişen krepleri geniş bir servis tabağına alın, soğumamaları için üzerilerine bir kapak kapatın.
- 6Üzeri için, doğranmış mantarları hafif yağda soteleyip üzerine kremayı ekleyip kaynatın.
- 7Pişen kremalı mantarı hazırladığınız krep içerisine ekleyip dört bir yandan kapatıp üzerine kaşar peyniri serpip kaşarlar eriyene kadar fırında bekletip servis edin.
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Ara Sıcak Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.