- Tarifler
- Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri
- Avokado ve Karidesli Bruschetta Tarifi
Tarif
Avokado ve Karidesli Bruschetta Tarifi
İtalyan usulü avokado ve karidesli bruschetta tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
8-10 Kişilik
Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 20B
- 193
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 dilim baget ekmek
100 ml zeytinyağı
250 g Pınar Karides
3 g kırmızı toz biber
5 diş sarımsak
5 g tuz
5 g öğütülmüş tane karabiber
1 adet olgun avokado
100 g toz parmesan peyniri
20 g bal
5 ml balzamik sirke
1 adet kırmızı biber
10 g kuru domates
Nasıl Yapılır?
- 1Fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra baget ekmek dilimlerini yerleştirin.
- 2Bir kasede az miktarda zeytinyağı ve ezilmiş sarımsağı çırpıp ekmeklerin her iki yüzünü yağlayın. Ardından 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
- 3Bir tavada 100 ml zeytinyağını ısıtın ve karidesleri pişirmeye başlayın. Kırmızı toz biber, sarımsak, tuz ve karabiberle lezzetlendirip ortalama 5 dakika pişirin.
- 4Geniş bir kasede; doğranmış avokado, toz parmesan peyniri, rende sarımsak ve balı ezerek karıştırın.
- 5Üzerine balzamik sirke, doğranmış kırmızı biber ve kuru domatesleri ekleyip karıştırın.
- 6Bu harcı fırında kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine eşit olarak yayın, roka yaprağı ve pişmiş karidesleri üzerine yerleştirin.
- 7Son olarak sızma zeytinyağı gezdirip, toz parmesan peyniri serperek servis yapın.
Püf Noktası
*Kısık Ateş Tv YouTube kanalımıza abone olarak videomuza ulaşabilirsiniz.
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?