Kısık Ateş
Tarif

Badem Çorbası Tarifi

Osmanlı kayıtlarında 16. yüzyılda karşımıza çıkan Badem Çorbası tarifinde, süt, et suyu, toz badem, un ve rendelenmiş muskat cevizi bulunuyor. Biz de buradan yola çıkarak enfes bir çorba elde ettik. Sütlü Badem Çorbası tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Badem Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 30B
  • 52
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
60 g un
55 g zeytinyağı
70 g toz badem
350 ml Pınar Süt
Pınar
360 ml içme suyu
150 ml et suyu
yeteri kadar tuz
yeteri kadar karabiber
1 tutam muskat rendesi
1 adet kereviz yaprağı

Nasıl Yapılır?

  • Un ve zeytinyağını bir tencerede birkaç dakika kavurup toz bademi ilave edin.
  • Beraberce karıştırmaya devam ederken sütü ekleyin.
  • Biraz koyulaşmaya başlayınca sürekli çırparak içme suyu ve et suyunu ilave edin.
  • Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Daha sonra tuz, karabiber ve muskat rendesiyle lezzetlendirin.
  • Son olarak kıyılmış kereviz yapraklarını ekleyip kısık ateşte 5 dakika kaynatıp sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Pratik Ayran Aşı Çorbası Tarifi
24B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Börülceli Ege Çorbası Tarifi
14B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Köz Patlıcan Çorbası Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
77B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.