- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Badem Sütünde Kinoalı Sebzeli Tavuk Tarifi
Tarif
Badem Sütünde Kinoalı Sebzeli Tavuk Tarifi
Hem görsel anlamda hem lezzet anlamında farklılık gösterebilirsiniz!
40 Dakika
2 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 17B
- 129
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet tavuk göğüs eti
2 adet sarı mini kabak
2 dal pırasa
30 g bezelye
20 g badem
420 ml badem sütü
10 g chia tohumu
Nasıl Yapılır?
- 1Tavuk etlerini yağsız olarak ızgara tavada ikişer dakika mühürleyin.
- 2Tavuk etlerini mühürledikten sonra demir döküm fırın kabına aktarın.
- 3Kabak ve pırasaları fotoğrafta gördüğünüz şekilde kestikten sonra fırın kabına aktarın.
- 4Bezelyeleri, kuru bademi, badem sütünü ilave edin.
- 5Badem sütü için: 1 kase çiğ bademi 3 bardak süte bir gece önceden ıslatın ve kabuklarını soyun. Blender’da yaklaşık 3 dakika çekin ardından tülbentle süzün, badem sütünüz hazır.
- 6En son chia tohumunu serpin.
- 7Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında, 20 dakika pişirin.
- 8Fırından çıkartın ve sıcak sıcak servis yapın.
Püf Noktası
*Badem sütü yerine, hindistancevizi sütü veya laktozsuz süt kullanabilirsiniz.
Enerji: 286 kalori
Karbonhidrat: 19,5 g
Protein: 23,5 g
Yağ: 13,2 g
Lif: 1,9 g
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
30 Dakika
2 Kişilik