Tarif
Tavuk Saltimbocca Tarifi
İnoksan İnosmart Fırın Ailesi’nin katkılarıyla hazırlanan Tavuk Saltimbocca tarifi, nasıl yapılır? İtalya’nın sevilen tatlarından ıspanaklı, patatesli Saltimbocca yapmanın püf noktalarına videomuzdan ulaşabilirsiniz!
55 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et
Fırın
Paylaş
- 17B
- 100
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g ıspanak
50 g kuru domates
5-6 yaprak fesleğen
50 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
4 adet kemiksiz tavuk pirzola
100 g çeri domates
200 g patates
tuz&karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Her bir tavuk etini tek tek tezgaha koyun. Her iki tarafını da tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- 2Geniş bir kasede; ıspanak, kuru domates, fesleğen, Pınar Beyaz, zeytinyağı, doğranmış dil peyniri, sarımsak, tuz ve karabiberi güzelce harmanlayarak bir harç hazırlayın.
- 3Bu harçtan ortalama bir yemek kaşığı tavukların içine koyup güzelce sarın. Açılmaması için hafifçe bastırın, ardından dana jambona sarın. (videodaki gibi)
- 4Bir fırın tepsisini zeytinyağı ile güzelce yağlayın. Sarılmış tavukları tepsiye dizin.
- 5Etrafına çeri domates ve patatesleri dizin ve tekrar tuz ve karabiber serpin.
- 6Önceden ısıtılmış 200°C fırında 35 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Pınar Beyaz yerine krem peynir kullanabilirsiniz.
*Dana Jambon yerine pastırma kullanabilirsiniz.
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*İnoksan İnosmart Fırın Ailesi: https://www.inoksan.com/urun/10186/fbe-10t-dokunmatik-kombi-firin-elektrikli