- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Tavuk Saltimbocca Tarifi
Tarif
Tavuk Saltimbocca Tarifi
İnoksan İnosmart Fırın Ailesi’nin katkılarıyla hazırlanan Tavuk Saltimbocca tarifi, nasıl yapılır? İtalya’nın sevilen tatlarından ıspanaklı, patatesli Saltimbocca yapmanın püf noktalarına videomuzdan ulaşabilirsiniz!
55 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 25B
- 104
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g ıspanak
50 g kuru domates
5-6 yaprak fesleğen
50 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
4 adet kemiksiz tavuk pirzola
100 g çeri domates
200 g patates
tuz&karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Her bir tavuk etini tek tek tezgaha koyun. Her iki tarafını da tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- 2Geniş bir kasede; ıspanak, kuru domates, fesleğen, Pınar Beyaz, zeytinyağı, doğranmış dil peyniri, sarımsak, tuz ve karabiberi güzelce harmanlayarak bir harç hazırlayın.
- 3Bu harçtan ortalama bir yemek kaşığı tavukların içine koyup güzelce sarın. Açılmaması için hafifçe bastırın, ardından dana jambona sarın. (videodaki gibi)
- 4Bir fırın tepsisini zeytinyağı ile güzelce yağlayın. Sarılmış tavukları tepsiye dizin.
- 5Etrafına çeri domates ve patatesleri dizin ve tekrar tuz ve karabiber serpin.
- 6Önceden ısıtılmış 200°C fırında 35 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Pınar Beyaz yerine krem peynir kullanabilirsiniz.
*Dana Jambon yerine pastırma kullanabilirsiniz.
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*İnoksan İnosmart Fırın Ailesi: https://www.inoksan.com/urun/10186/fbe-10t-dokunmatik-kombi-firin-elektrikli
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?