- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Kakaolu Puding Tarifi
Tarif
Kakaolu Puding Tarifi
Pratik çikolata ve kakaolu puding tarifi ile serinliğin tadını çıkarın. Son derece kolay kakaolu puding tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 58B
- 47
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Un, şeker ve kakaoyu bir kapta karıştırın.
- 2Daha sonra bir tencereye bu karışımı koyun ve üzerine sütü ekleyip altını açın.
- 3Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın ve kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatın.
- 4Bu esnada kıyılmış bitter çikolatayı ve ekşi kremayı ekleyin.
- 5Hepsini beraber karıştırıp bir servis tabağına ya da küçük kaselere bölün.
- 6Soğuduktan sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
60 Dakika
6-8 Kişilik
Yorumlar (6)
Meraktan soruyorum ve öğrenmek istediğim için: eksi krema nasıl bir katkı yapıyor tarife? Çok gördüğümüz bir malzeme değil çünkü bu tarz tariflerde. Kesinlikle deneyeceğim tabii ama sormak istedim :)
Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Merhaba Doğukan, ekşi krema yağ oranı yüksek bir ürün olduğu için iyi bir kıvam verici etkiye sahiptir. Sütlü tatlılarda kaymak etkisi yaratıyor diyebiliriz. Sadece tatlılarda değil tabii tatlı, tuzlu, meze, makarna gibi birçok tarifte kullanım alanı vardır. Her tarife ayrı bir lezzet katar. Umarız en yakın zamanda deneme fırsatın olur 😁👍👍