Tarif

Baklava Cheesecake Tarifi

Bu çıtır lezzetin her adımını doğru uygulamaya özen gösterdiğiniz takdirde mükemmel sonuç kaçınılmazdır... Baklava Cheesecake tarifi.
90 Dakika
6-8 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 24B
  • 90
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
450 g baklavalık yufka
120 g Pınar Tereyağı, eritilmiş
Pınar
150 g Antep fıstığı, ceviz içi
5 g tarçın
Şerbeti için:
120 g toz şeker
1/2 adet limon suyu
240 ml su
40 g bal
Dış Kurabiye Katmanı için:
170 g Pınar Tereyağı
Pınar
100 g pudra şekeri
250 g un
100 g fındık, Antep fıstığı
2-3 damla vanilya özütü
Cheesecake Harcı için:
450 g Pınar Labne
Pınar
60 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
2 adet bütün yumurta
1 adet yumurta sarısı
4-5 damla vanilya özütü
5 g toz tarçın
40 g bal

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bu ürünün şerbetini hazırlayarak başlamalısınız. Şerbet için yazılan tüm malzemeyi küçük bir tencereye alın ve koyulaşana kadar orta ateşte kaynatın.
  • Daha sonra baklavalık yufkaları, cheesecake yapacağınız 18 cm’lik kalıbın genişliğinden 2 cm küçük olacak şekilde yuvarlak olarak kesin.
  • Yuvarlak çemberi düz bir tepsiye oturtun ve kestiğiniz yufkaları ara katmanlarına eritilmiş tereyağı ile yağlayarak 4 kat olacak şekilde yerleştirin. Her 4 katta bir fıstık, ceviz, tarçın karışımından serpin.
  • Elinizde hem baklavalık yufka hem de cevizli harç bitene kadar işlemi devam ettirin. Bittiğinde tepsi ile -18 dolaba yerleştirin ve en az 30 dakika dinlendirin.
  • Sırada cheescake’e koruma olacak olan dış katman yapımı var. Tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alarak yumuşak bir hamur elde edin ve hamuru 30 dakika dolapta dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru dolaptan çıkarın ve cheesecake yapacağınız 20 cml'lik kalıbın içine hamuru alın ve yüksek kenarlara kadar çemberin şeklini verin. Bu şekilde tekrar dolaba atın, soğutun.
  • Dondurucuda olan baklava katmanlarını çıkarın ve bıçak yardımı ile dilimler gibi izleyin sakın en alt katmanı kesmeyin yoksa dağılmasına sebep olur ve bu katmanları cheesecake harcının üzerine alamazsınız.
  • Cheesecake için tüm malzemeyi sırası ile karıştırın. Dolaba aldığınız ve çemberin şeklini verdiğiniz hamurun alt katına harcı koyun. En üste dondurucudan çıkardığınız ve izlediğiniz baklava katmanlarını koyun. Burada çok dikkatli olun cheesecake harcı taşmasın!
  • Tüm bunları yaptıktan hemen sonra 160 derece fırında 60 dakika pişirin.
  • Ana kalemler/dış katman, baklava, cheesecake harcı aynı anda pişecektir.
  • En son hazırladığınız şerbeti soğutup baklava katmanları üzerine dökün. Şerbeti çekince servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*20 cm'lik cheesecake kalıbı kullanabilirsiniz!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Limonlu Cheesecake Tarifi, Nasıl Yapılır?
9B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Sağlıklı Cheesecake Bar Tarifi
15B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Böğürtlenli Raw Cheesecake Tarifi
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.