Tarif

Limonlu Cheesecake Tarifi, Nasıl Yapılır?

Muhteşem limon kreması ve dokusuyla enfes cheesecake tarifi: Limonlu Cheesecake nasıl yapılır? Tam ölçülü mükemmel cheesecake tarifinin yapılışı ve püf noktaları için hemen tıklayın!
75 Dakika
6-8 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Tencere, Fırın
Limonlu Cheesecake Tarifi, Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 10B
  • 63
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tabanı için:
300 g bisküvi
120 g Pınar Tereyağı, eritilmiş
Pınar
Cheesecake Harcı için:
400 g toz şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
800 g Pınar Labne
Pınar
700 g Pınar Beyaz, oda sısında
Pınar
60 g un
400 ml Pınar Krema
Pınar
100 ml limon suyu
4 adet büyük boy yumurta, oda ısısında
Limon Kreması için:
2 adet büyük boy yumurta
180 g toz şeker
1 pinçik tuz
120 ml limon suyu
5 g limon kabuğu rendesi
15 g nişasta
100 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Cheesecake yapımına başlamadan önce ilk olarak, 1 litre su kaynatın. Fırını 165°C’de ısıtın. Orta kata ızgara, alt rafına da bir tepsi yerleştirin.
  • Tabanı için; Bisküvileri rondoda ezip, eritilmiş tereyağını üzerine dökün ve biraz daha karıştırın. Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz 23 cm’lik cheesecake kalıba bisküvi harcını dökün, güzelce yayın ve iyice düzleştirin. Daha sonra buzdolabına kaldırın.
  • Cheesecake Harcı için; Bir kasede toz şeker ve limon kabuğu rendesini 2-3 dakika yoğurun.
  • Geniş bir karıştırma kabına suyu süzülmüş labne peyniri ve Pınar Beyaz’ı alıp çırpın, krema kıvamına gelince yoğurduğunuz şekerli limon karışımını içine ekleyip 3-4 dk çırpın.
  • Unu eleyerek ekleyin, bir tur karıştırın. Daha sonra kremayı ekleyip karıştırın. Limon suyunu da ekleyip, karıştırın.
  • Yumurtaları ayrı bir kasede karıştırın ve 3-4 seferde peynirli harca ekleyin. Her seferinde sadece tamamen karışana kadar karıştırın. Hızlı hızlı çırpmamaya özen gösterin.
  • Buzdolabından tabanı alın ve cheesecake harcınızı dökün.
  • Kaynattığınız suyu fırındaki tepsiye dökün. Üstteki ızgaraya cheesecake’i pişmesi için yerleştirin ve fırının kapağını kapatın.
  • Önceden ısıttığınız 165°C’de 70 dk pişirin. Fırını kapatın, 15 dk kapağını aralayıp içinde bekletin. Daha sonra tezgahta soğutma telinin üzerine alın ve oda ısısına gelmesini bekleyin. Oda ısısına geldiğinde 1 gece buzdolabında bekletin.
  • Limon Kreması için; Yumurtaları bir sos tenceresine kırın. Toz şekeri ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Limon suyunu ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Nişastayı da eleyerek ekleyin ve karıştırıp ocağa alın, kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin. Kıvam aldıktan sonra küp küp kesilmiş tereyağını 2 seferde ekleyip, eriyene kadar karıştırın.
  • Limon kremasını test etmek için, bulanmış spatula ucuna parmağınızla bir çizgi çekin ve krema akmıyorsa olmuş demektir. Limon zesti ayırmak isterseniz ince bir elekten, biraz kalsın derseniz de kalın bir elekten geçirin.
  • Üzerine değecek şekilde streç kapatıp, oda ısısına geldikten sonra buzdolabında bekletin.
  • Ertesi gün buzdolabından çıkardığınız cheesecake’i eşit olarak dilimleyin, üzerini hazırladığınız limon kremasıyla kaplayın.
  • Dilerseniz servis etmeden hemen önce; 200 ml soğuk kremayı kabarana kadar çırpın ve bir sıkma torbasına aktarın. Daha sonra cheesecake dilimlerinin üzerine bir miktar sıkarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tüm malzemelerin oda ısısında olması gerekmektedir!
*Labne peynirini ince elekli bir süzgece alıp fazla suyunu akıtması için bir süre bekletin.
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
4.3
11 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Choco Labne San Sebastian Cheesecake Tarifi
17B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Hurmalı Cheesecake Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
16B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Lavantalı Cheesecake Tarifi
90 Dakika
6-8 Kişilik
7B Görüntüleme

Yorumlar (3)

GülayDursun
· 23.06.2023

Çok lezzetli bir tarif oldu. Herkes çok beğendi. Üzerindeki limon sos efsane bir tat bayıldım.23cm kelepçeli kalıp kesinlikle küçük geliyor. Hem Çap olarak hem dr yükseklik. Yüksekligi kurtarması ben 24cm lik çelik pandispanya çemberi kullandım. Normal cheescake cemberleri 7cm o da bu tarif için kısa kalıyor. Tarif için teşekkürler. 🥰💖

Uzman Vildan Tünay bu yorumu beğendi
Vildan Tünay
· 27.06.2023

Merhaba Gülay Hanım, ellerinize sağlık! 🍋💛 Tamamen kişisel olarak, yüksekliği fazla olan cheesecake sevdiğimden çapı 23-24 cm’lik 10 cm’lik çemberde pişirdim. Daha geniş çapta ve daha az yükseklikte de pişirilirse harika olacağından eminiz ama 😋 Afiyet bal olsun! 💛

Hüseyin Dora
· 06.07.2023

Elinize yüreğinize sağlık şefim

Uzman Vildan Tünay bu yorumu beğendi