- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Cheesecake Tarifleri
- Limonlu Cheesecake Tarifi, Nasıl Yapılır?
Tarif
Limonlu Cheesecake Tarifi, Nasıl Yapılır?
Muhteşem limon kreması ve dokusuyla enfes cheesecake tarifi: Limonlu Cheesecake nasıl yapılır? Tam ölçülü mükemmel cheesecake tarifinin yapılışı ve püf noktaları için hemen tıklayın!
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
75 Dakika
6-8 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 13B
- 72
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tabanı için:
300 g bisküvi
Cheesecake Harcı için:
400 g toz şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
60 g un
100 ml limon suyu
4 adet büyük boy yumurta, oda ısısında
Limon Kreması için:
2 adet büyük boy yumurta
180 g toz şeker
1 pinçik tuz
120 ml limon suyu
5 g limon kabuğu rendesi
15 g nişasta
Nasıl Yapılır?
- 1Cheesecake yapımına başlamadan önce ilk olarak, 1 litre su kaynatın. Fırını 165°C’de ısıtın. Orta kata ızgara, alt rafına da bir tepsi yerleştirin.
- 2Tabanı için; Bisküvileri rondoda ezip, eritilmiş tereyağını üzerine dökün ve biraz daha karıştırın. Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz 23 cm’lik cheesecake kalıba bisküvi harcını dökün, güzelce yayın ve iyice düzleştirin. Daha sonra buzdolabına kaldırın.
- 3Cheesecake Harcı için; Bir kasede toz şeker ve limon kabuğu rendesini 2-3 dakika yoğurun.
- 4Geniş bir karıştırma kabına suyu süzülmüş labne peyniri ve Pınar Beyaz’ı alıp çırpın, krema kıvamına gelince yoğurduğunuz şekerli limon karışımını içine ekleyip 3-4 dk çırpın.
- 5Unu eleyerek ekleyin, bir tur karıştırın. Daha sonra kremayı ekleyip karıştırın. Limon suyunu da ekleyip, karıştırın.
- 6Yumurtaları ayrı bir kasede karıştırın ve 3-4 seferde peynirli harca ekleyin. Her seferinde sadece tamamen karışana kadar karıştırın. Hızlı hızlı çırpmamaya özen gösterin.
- 7Buzdolabından tabanı alın ve cheesecake harcınızı dökün.
- 8Kaynattığınız suyu fırındaki tepsiye dökün. Üstteki ızgaraya cheesecake’i pişmesi için yerleştirin ve fırının kapağını kapatın.
- 9Önceden ısıttığınız 165°C’de 70 dk pişirin. Fırını kapatın, 15 dk kapağını aralayıp içinde bekletin. Daha sonra tezgahta soğutma telinin üzerine alın ve oda ısısına gelmesini bekleyin. Oda ısısına geldiğinde 1 gece buzdolabında bekletin.
- 10Limon Kreması için; Yumurtaları bir sos tenceresine kırın. Toz şekeri ve tuzu ekleyip karıştırın.
- 11Limon suyunu ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Nişastayı da eleyerek ekleyin ve karıştırıp ocağa alın, kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin. Kıvam aldıktan sonra küp küp kesilmiş tereyağını 2 seferde ekleyip, eriyene kadar karıştırın.
- 12Limon kremasını test etmek için, bulanmış spatula ucuna parmağınızla bir çizgi çekin ve krema akmıyorsa olmuş demektir. Limon zesti ayırmak isterseniz ince bir elekten, biraz kalsın derseniz de kalın bir elekten geçirin.
- 13Üzerine değecek şekilde streç kapatıp, oda ısısına geldikten sonra buzdolabında bekletin.
- 14Ertesi gün buzdolabından çıkardığınız cheesecake’i eşit olarak dilimleyin, üzerini hazırladığınız limon kremasıyla kaplayın.
- 15Dilerseniz servis etmeden hemen önce; 200 ml soğuk kremayı kabarana kadar çırpın ve bir sıkma torbasına aktarın. Daha sonra cheesecake dilimlerinin üzerine bir miktar sıkarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tüm malzemelerin oda ısısında olması gerekmektedir!
*Labne peynirini ince elekli bir süzgece alıp fazla suyunu akıtması için bir süre bekletin.
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.4
13 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
70 Dakika
6-8 Kişilik
Yorumlar (3)
Çok lezzetli bir tarif oldu. Herkes çok beğendi. Üzerindeki limon sos efsane bir tat bayıldım.23cm kelepçeli kalıp kesinlikle küçük geliyor. Hem Çap olarak hem dr yükseklik. Yüksekligi kurtarması ben 24cm lik çelik pandispanya çemberi kullandım. Normal cheescake cemberleri 7cm o da bu tarif için kısa kalıyor. Tarif için teşekkürler. 🥰💖
Uzman Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay bu yorumu beğendi