- Tarifler
- Diğer Tarifler
- Bal Kabağı Püresi Tarifi
Tarif
Bal Kabağı Püresi Tarifi
Bal kabağı püresi, tatlılara veya içeceklere doğal bir tat ve renk katan harika bir malzemedir. Tatlılar için bal kabağı püresi tarifi: tatlılarda kullanılan kabak püresi tarifi nasıl yapılır? İşte tam kıvamında pratik bal kabağı püresi yapmanın püf noktaları…
60 Dakika
6-8 Kişilik
Diğer Tarifler
Tencere
![Bal Kabağı Püresi Tarifi](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/recipe_main_image_large/https---cdn.kisikates.com.tr/recipe-media/70756842fc5a4788429a02fee4d53174cdc7286a.jpeg)
Paylaş
- 4B
- 24
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
885 g butternut bal kabağı
60 g esmer şeker
1 adet çubuk tarçın
2 g yenibahar
1 tutam muskat rendesi
300 ml içme suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Küp küp kesilen bal kabaklarını ve diğer tüm malzemeleri tencereye koyup, kısık ateşte iyice yumuşayana kadar pişirin.
- 2Piştikten sonra süzgece alıp, çatalla hafifçe ezin.
- 3Suyunu tamamen salana kadar 4-5 saat beklettikten sonra tatlılarda veya içeceklerde kullanabilirsiniz.
- 4Bal kabağı püresini; buzlukta 3 ay, buzdolabında 3 gün muhafaza edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Bal kabağı püresini; buzlukta 3 ay, buzdolabında 3 gün muhafaza edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
![Pınar Online](/19fa6c495c110b9e791cc5a1cbd664d0.png)
![Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/user_avatar_medium/https---cdn.kisikates.com.tr/user-avatar/a1678e021243ce8a8507c2897078828e441af7c4.png)
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Diğer Tarifler Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.