Tarif

Banana Pudding (Muzlu Puding) Tarifi

Banana pudding (vanilyalı puding), özellikle Amerika'nın güney eyaletlerinde popüler olan klasik bir sütlü tatlıdır. Bu tatlı, muzların vanilya ve krema lezzetiyle mükemmel bir uyum içerisinde hafif ve lezzetli bir tat sunar, ayrıca kolayca hazırlanabilir. Şimdi, keyifli bir tatlı deneyimi sunan muzlu pudingin nasıl yapılacağını ve tam kıvamında puding yapmanın püf noktalarını öğrenelim.
45 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı
Tencere
Banana Pudding (Muzlu Puding) Tarifi
Paylaş
  • 2B
  • 23
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750 ml Pınar Süt
Pınar
120 g vanilyalı toz puding
380 ml yoğunlaştırılmış süt
350 ml Pınar Krema %35 yağlı, soğuk
Pınar
6 adet büyük boy muz
300 g bebe bisküvisi

Nasıl Yapılır?

  • Sütü tencereye dökün, içine toz puding karışımını ekleyin. Çırpıcı ile kaynayana kadar karıştırın.
  • Kaynadıktan sonra hemen altını kapatın ve başka bir kaba alıp, soğuyana kadar bekletin. (Bu aşamayı hızlandırmak için pişmiş pudingi koyduğunuz kabı, içine buzlu su koyduğunuz bir kabın içine oturtup daha hızlı soğutabilirsiniz)
  • Soğuduktan sonra dolaptan aldığınız yoğunlaştırılmış sütü ekleyip, tamamen karışana kadar karıştırın.
  • Ayrı bir kapta soğuk kremayı çırpın, mikserden akmayacak kıvama geldiğinde puding karışımına ekleyip, spatula ile güzelce yedirin (fold tekniği).
  • Muzları dilimleyin ve istediğiniz cam bir servis kabının en altına muz, üzerine bebe bisküvisi, üzerine puding şeklinde 2 kat yapın. (tek bir büyük cam serviste de yapabilirsiniz)
  • En az 4 saat buzdolabında bekletin.
  • Üzerini bisküvi ve mereng parçaları ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
*Fold tekniği; havalandırarak ve yavaş yavaş karıştırma gerektiren durumlarda kullanılır. Havalı olan bir karışıma, örneğin çırpılmış bir kremaya veya çırpılmış yumurta beyazına, daha ağır bir karışımı havasını söndürmeden karıştırma yöntemidir.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Puding
15 Dakika
2-4 Kişilik
37B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Panna Cotta
30 Dakika
4-6 Kişilik
50B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
45 Dakika
4-6 Kişilik
360B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.