Tarif

Kremalı Fırın Sütlaç Tarifi

Yemeye doyamayacağınız Fırında Sütlaç tarifi! Lezzetli sütlaç nasıl yapılır? Kremalı fırın sütlaç tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Kremalı Fırın Sütlaç Tarifi
Paylaş
  • 41B
  • 259
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g toz şeker
200 ml Pınar Krema
Pınar
1 kg Pınar Süt
Pınar
300 ml su
1 g tuz
125 g pirinç sübye
30 g kırık pirinç

Nasıl Yapılır?

  • Toz şeker ve krema bir tencerede kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır.
  • Ayrı bir tencerede süt ve su ısıtılır, ısınan süt-su karışımına krema-şeker karışımı ve tuz eklenerek kaynama noktasına gelene kadar çırpma teli ile ara ara karıştırılır.
  • Kaynama noktasına gelen karışıma pirinç sübye eklenerek kıvam verilir ve ıslatılmış kırık pirinç eklenerek koyulaşana kadar kaynatılır.
  • Isıya dayanıklı kaplara eşit miktarda dökülür, kaplar derin bir fırın tepsisine yerleştirilir ve tabanına 3-4 parmak olacak şekilde su eklenerek 220 C fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Sütlaçlar tepsiden çıkarılmadan oda sıcaklığında soğutulur, oda sıcaklığına geldikten sonra +4C dolapta muhafaza edilir.
  • Kırık fındık veya toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

**Pirinç Sübye Nedir? Pirinç ayıklanıp birkaç kez yıkandıktan sonra bir kaba konur. Üzerine ılık su eklenir. Su, pirinci birkaç parmak aşacak kadar olmalı. Ertesi sabah pirincin üzerindeki fazla su, karıştırılmadan dikkatlice akıtılarak atılır. Kapta kalan pirinç ve su değirmenden geçirilerek çekilir. Sübye, işte bu sulu pirincin adıdır. Kullanılmadan önce mutlaka ince bir süzgeçten geçirilir. Kullanım ölçüsü her tarifte ayrı ayrı verilmekle birlikte, genellikle 1 litre sütü koyulaştırmak için 125 gram sübye yeterlidir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Yeşim Erol
Yeşim Erol
Barry Callebaut Turkey - Head of Chocolate Academy
Belçika Çikolatalı Puding Tarifi
19B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Tavuk Göğsü Kazandibi Tarifi
60 Dakika
10-12 Kişilik
59B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Magnolia Tarifi
50 Dakika
6-8 Kişilik
103B Görüntüleme

Yorumlar (10)

AslıhanSARITAŞ
· 30.04.2020

Pirinç sübyrnin alternatifi var mı? ☺️

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 24.05.2020

Merhaba Aslıhan, 125 gr pirinç unu kullanabilirsin fakat aynı lezzeti yakalayamayabilirsin benden küçük bir uyarı. :)

Ayşe Ayaz
· 24.05.2020

Melih şef, bu tarifi ölçüsünün ayarını bozmadan ikiye böldüm yaptım çok lezzetli oldu..sonra tam ölçü yapmadığıma pişman oldum 😊ehepinize sağlıkk

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Ayşe Ayaz
· 24.05.2020

Emeğinize sağlık*

Melih Yıldırım
· 24.05.2020

Sizinde elinize sağlık teşekkürler 😊🙏

Ahmet Kızıldemir
· 02.08.2020

Elinize sağlık teşekkür ederiz

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi