- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Çilekli Magnolia Tarifi
Tarif
Çilekli Magnolia Tarifi
Pratik, kolay ve aynı zamanda iştah kabartan çilekli magnolia tarifi nasıl yapılır? Evde dilediğiniz meyvelerle hazırlayabileceğiniz magnolia yapımı ve püf noktaları için tarifimize göz atın.
45 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 44B
- 225
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
18 g un (2 yemek kaşığı)
16 g mısır nişastası (2 yemek kaşığı)
100 g toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
10-15 adet taze çilek
200 g bebe bisküvisi
Nasıl Yapılır?
- 1Muhallebisi için bir tencereye; süt, un, mısır nişastası, toz şeker ve 1 adet yumurta sarısını koyun.
- 2Topaklanmaması için orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına geldiğinde altını kapatıp ılınmaya bırakın.
- 3Muhallebi ılındıktan sonra içine krema, labne ve vanilyayı ekleyip güzelce çırpın.
- 4Yıkanmış ve sapları ayıklanmış çilekleri dilimleyin.
- 5Bebe bisküvilerini blenderda toz haline getirin.
- 6Servis yapacağınız kupların en altına muhallebiyi üzerine toz haline getirilmiş bebe bisküvilerini ve dilimlenmiş çilekleri sırasıyla koyun. Bardak dolana kadar bu işlemi tekrarlayın.
- 7En az 3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra çilekli magnolia tatlınızı soğuk olarak servis edin.
Püf Noktası
*Aynı tarifi farklı meyvelerle hazırlayabilirsiniz.
*Kremalı muhallebiyi sıkma torbası ile çok daha rahat bir şekilde ekleyebilirsiniz kuplara.
Öneri:
Muzlu Magnolia Tarifi için: https://www.kisikates.com.tr/tarif/muzlu-magnolia-1543
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?