Tarif

Bazlama

Zennup1844 restorana ait nefis bir bazlama tarifi ile karşınızdayız! 🤩😋 Sizler de bazlama nasıl yapılır, bazlama yapmanın püf noktaları nelerdir merak ediyorsanız hiç vakit kaybetmeden videomuza tıklayın!
100 Dakika
8-10 Kişilik
Hamur İşi
Tava

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 g yaş maya
1 kg beyaz un
750 ml su
2 adet yumurta sarısı
50 g toz şeker
20 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Yarım bardak suda mayayı karıştırarak aktif hale gelmesini sağlayın.
  • Bir hamur yoğurma makinesine unu aktarın, üzerine suyun yarısını ekleyip yoğurma işlemine başlayın.
  • Birkaç dakika sonra, 2 adet yumurta sarısı ve toz şekeri ilave edip yoğurma işlemini sürdürün.
  • 1 dakika sonra, azar azar aktif hale gelen mayalı suyu ve tuzu ekleyin. Hamurun pürüzsüz kıvam alması için toplamda 10-12 dakika yoğurmak yeterli olacaktır.
  • Pürüzsüz kıvam alan hamuru, hafif unlanmış bir kaba alın. Üzerini streç filmle kapatıp 1 saat oda sıcaklığında mayalandırın.
  • Mayalanan hamurdan ortalama 250 g ağırlığında parçalar koparın. Her bir hamur parçasını hafif unlayarak parmak uçlarınızla basarak açın. (yarım cm’den biraz kalın olacak)
  • Daha sonra unlanmış bir tepside ortalama 45 dakika daha dinlendirin.
  • Dinlenen bazlama hamurlarını önceden ısıtılmış yağsız bir tavada ve kısık ateşte kızarana kadar arkalı önlü pişirin.

Püf Noktası

*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
*Tuz ve toz şeker oranını tercihinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş
banner

Yorumlar (4)

Gülçin Kaya
09.03.2021

Muhteşem bir reçete❤️

Kısık Ateş
09.03.2021

😍

Kısık Ateş
Can Deniz
09.03.2021

Yumurtasız denedim harika sonuç. Teşekkürler ustam

Kısık Ateş
10.03.2021

Ellerinize sağlık, afiyet olsun! 👏👏😅🤩

Kısık Ateş
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
İngiliz Turtası
70 Dakika
6-8 Kişilik
4B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Kıymalı Patatesli Börek Mantısı
3B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Kayseri Mantı
25 Dakika
4-6 Kişilik
5B