Kısık Ateş
Tarif

Bazlama Burger Tarifi

Hamburger sevenler için harika bir seçenek olan Bazlama Burger; geleneksel hamburgerin yenilikçi ve lezzetli bir versiyonudur. Bu muhteşem lezzeti hazırlamak için bazlama ekmeği ve burger malzemelerinin özel bir kombinasyonunu kullanacağız. Peki bazlama hamuru tarifi nasıl yapılır? Ev yapımı burger köftesi için gerekli malzemeler nelerdir? Daha fazla ayrıntılı tarif adımlarını öğrenmek için videomuzu izlemeyi unutmayın! 😊
70 Dakika
4-6 Kişilik
Fast Food Tarifleri
Fırın, Izgara
Paylaş
  • 6B
  • 44
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Bazlama Hamuru için:
10 g kuru maya
10 g toz şeker
125 ml ılık su
500 g Söke Mavisi Unu
8-10 g tuz
Köfte Harcı için:
250 g kıyma (150 g dana döş + 100 g kuzu döş)
1 tutam tuz
2 tutam karabiber
1 tutam sarımsak tozu
2-3 damla worcestershire sos
Sosu için:
tahinli, sarımsaklı közlenmiş patlıcan sos
limonlu yoğurt sos

Nasıl Yapılır?

  • Kuru mayayı, toz şekeri ve bir miktar ılık suyu bir kapta karıştırın ve maya ve şeker çözülene kadar 10 dakika bekletin.
  • Unu derin bir kaba eleyin, içine tuzu ekleyin ve ortasına bir çukur açın.
  • Kalan ılık suyu ve beklettiğiniz mayalı suyu una ilave edin. Daha sonra yavaşça karıştırarak hamura yedirin ve hamur toplanıncaya kadar elinizle yoğurun. Daha sonra bir tezgah üzerinde pürüzsüz bir hamur elde edene kadar hamuru yoğurun.
  • Temiz bir kaba bir miktar zeytinyağı gezdirin, yoğurduğunuz hamuru kaba koyun üzerini nemli bir bezle kapatın ve yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Köftesi için geniş bir kapta kıyma, tuz, karabiber, sarımsak tozu ve worcestershire sosu güzelce karıştırın. Çok yoğurmanıza gerek yoktur.
  • Ortalama 120 gramlık porsiyonlar alarak, köftelere elinizle yuvarlak şekil verin.
  • Mayalanan hamuru dört eşit parçaya bölün ve elinizle yuvarlayarak düzeltin. Her bir hamur parçasını hafif unlayarak parmak uçlarınızla basarak açın (kalınlığı 1 cm kadar).
  • Odun ateşinde bazlama pişirme işlemine başlayın. Taş fırını 200°C'de ısıttıktan sonra bazlama hamurlarını dikkatlice yerleştirin ve kızarana kadar kontrollü olarak pişirin. Tavada pişirmek için; önceden ısıtılmış yağsız bir tavaya bazlama hamurlarını yerleştirin ve kısık ateşte kızarana kadar her iki tarafını da pişirin.
  • Daha sonra köftenizi pişirmeye başlayabilirsiniz. İster mangalda ister ızgarada arkalı önlü olacak şekilde köfteleri eşit şekilde pişirin.
  • Servis için; bazlama ekmeğini ortadan ikiye kesip közlenmiş patlıcan ve yoğurt sosunu sürün, pişen köftenizi ekmeğe yerleştirin. İsterseniz dilediğiniz farklı garnitürlerle burgerinizi zenginleştirebilirsiniz. Ardından bekletmeden servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Bazlama burgerde kullanılan malzemeleri damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz.
*Bazlama hamurlarını tercihen tavada pişirebilirsiniz. Bunun için önceden ısıtılmış yağsız bir tavaya bazlama hamurlarını yerleştirin ve kısık ateşte kızarana kadar her iki tarafını da pişirin.
*10 g kuru maya yerine 20 g yaş maya da kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
4.5
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Fast Food Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Jambonlu Bruschetta Tarifi
15 Dakika
1 Kişilik
12B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Hindili Bruschetta Tarifi
10 Dakika
1 Kişilik
15B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Ekşi Kremalı Gurme Burger Tarifi
12B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.