- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Beurre Blanc Soslu Izgara Somon Tarifi
Tarif
Beurre Blanc Soslu Izgara Somon Tarifi
Beurre Blanc Soslu Izgara Somon tarifi nasıl yapılır? Tam kıvamında beurre blanc sos nasıl yapılır? Somon ızgara yapılırken nelere dikkat edilmelidir? Izgara somon yapmanın püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
1 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Izgara, Tava
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Paylaş
- 35B
- 133
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g takoz somon dilimi
4 adet arpacık soğan
1 diş sarımsak
1 dal taze kekik
1 adet defne yaprağı
3 adet taze çekilmiş tane karabiber
100 ml beyaz şarap
5 ml elma veya üzüm sirkesi
7/10 adet kapari tanesi
1-2 g limon kabuğu rendesi
yeteri kadartuz
Nasıl Yapılır?
- 1Orta ateşli bir ızgarada somon dilimi çift taraflı 4’er dakika mühürlenir.
- 2Sosu hazırlamak için; küpler halinde kestiğiniz tereyağından bir yemek kaşığı kadar alıp sos tavasına koyun ve orta ateşte eritin.
- 3Tereyağı eriyince arpacık soğan, sarımsak, kekik, defne yaprağı ve karabiber tanelerini tencereye ekleyip soğanlar yumuşayana kadar 2-3 dakika kavurun. Soğanların yumuşamasına ama renklerin değişmemesine dikkat edin.
- 4Karışıma beyaz şarap ve sirkeyi ekleyip kaynatın. Kapari tanelerini ilave edin. Sıvı azalana kadar kaynatmaya devam edin.
- 5Tereyağı küplerini karıştırarak azar azar karışıma ekleyin. Sos koyulaşıp parlak bir renk alana kadar karıştırın. Rendelenmiş limon kabuğu ve tuzunu ekleyin.
- 6Sosu güzelce süzüp başka bir tavaya alın ve önceden mühürlenmiş takoz dilimini bu tavada önlü arkalı 3 dakika daha pişirin. Sosu yakmamak için kısık ateş kullanmaya özen gösterin.
- 7Not: Yanında yeşillik ve kremalı patates tavsiye ediyorum.
Püf Noktası
Somon diliminin kalınlığına göre mühür ve pişirme derecesine önem verilmelidir.
**Alkollü ürün reklamı, satışı veya tüketimini özendirme amacı bulunmamaktadır.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kaan Yiğit
Executive Chef
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?