- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Kurutulmuş Ahtapot Tarifi
Tarif
Kurutulmuş Ahtapot Tarifi
Profesyonel mutfaklarda ve fine dining restoranlarda uygulanan ahtapot kurutma ve pişirme teknikleri nelerdir? Peki, kurutulmuş ahtapot ızgarada nasıl pişirilir, püf noktaları nelerdir? Ahtapotun yanına yakışan sosların başında gelen leziz kapya biberli kremalı sos tarifi nasıl yapılır? Ahtapot nasıl servis edilir? İşte detaylar...
50 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tava, Kurutma
Paylaş
- 8B
- 34
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 kol ahtapot
150 g kapya biber
1 diş sarımsak
yeteri kadar tuz, karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Ahtapot kollarını ilk etapta 5’er dakika boyunca sert bir cisim ile dövüyoruz.
- 2Ardından konveksiyonel fırında 60°C ventil açık pozisyonda üzerine gelişigüzel tuz atarak 3 gün boyunca kurumaya bırakıyoruz. Servis ederken sadece ısıtmak amacıyla ızgara yardımı ile ısıtıyoruz.
- 3Kapya kreması için kapya biberleri ikiye bölerek iç çekirdeklerini çıkartıyoruz. Sarımsağı doğruyoruz. Bir tavada tereyağını eritip biber ve sarımsakları 5 dk boyunca soteliyoruz. Tuz ve karabiberle lezzetlendiriyoruz.
- 4Bütün malzemeleri Thermomix yardımıyla püre haline getiriyoruz. Kıvamına göre su ilavesi yapabiliriz.
- 5Hazırladığımız püreyi bir tülbent yardımı ile süzerek 1 saat dolapta bekletiyoruz.
- 6Hazır olan kapya kremasını bir servis tabağına alıyoruz ve ahtapot kollarını yerleştirerek servis ediyoruz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
4.2
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?