- Tarifler
- Deniz Ürünleri ve Balık
- Kremalı Kalamar Dolma Tarifi
Tarif
Kremalı Kalamar Dolma Tarifi
Deniz ürünlerinde ustalığınızı herkese kanıtlamanın yolu, kremalı kamalar dolma tarifi:)
40 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık
Soteleme

Paylaş
- 14B
- 11
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet orta boy kalamar
25 g ceviz
20 g iç midye
20 g et karides
20 g levrek balığı
10 g maydanoz
5 g sarımsak
100 g hardal otu
10 g zeytinyağı
3 g deniz tuzu
2 g değirmen karabiber
50 ml sebze suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Kalamar temizlenir ve temizlenirken çıkan baş bölgesi ayrılır.
- 2İç midye, karides, levrek balığı ve kalamardan ayrılan baş kısmı brunoise şeklinde doğranıp, bir tavaya alınır ve sotelenir.
- 3Soteleme esnasında tavaya ceviz ve Pınar Kremanın 100 gramı ilave edilir.
- 4İyice karıştırılarak iç malzeme hazırlanır.
- 5Hazırlanan iç malzeme, temizlenmiş kalamarın içerisine doldurulur.
- 6Malzemenin dışarıya taşmaması için kalamarın ağzı kürdanla çapraz bir biçimde tutturulur.
- 7Izgaraya alınan kalamarın üzerine ızgarada iz verildikten sonra bir tavaya alınır.
- 8100 gr daha Pınar Krema tavaya eklenir ve krema kalamarla bütünleşene kadar pişirilir.
- 9Ayrı bir tavaya bir miktar sebze suyu konarak hardal otlarının rengi değişmeyecek şekilde sotelenir.
- 10En son üzerine zeytinyağı, sarımsak, tuz ve karabiber ilave edilir.
- 11Hazırlanan hardal otları derin bir tabağa alınır ve üzerine dilimlenmiş kalamar dolma yerleştirilir üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek servis edilir.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.