Tarif

Kremalı Kalamar Dolma Tarifi

Deniz ürünlerinde ustalığınızı herkese kanıtlamanın yolu, kremalı kamalar dolma tarifi:)
40 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Soteleme
Kremalı Kalamar Dolma Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 11
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet orta boy kalamar
25 g ceviz
200 g Pınar Krema
Pınar
20 g iç midye
20 g et karides
20 g levrek balığı
10 g maydanoz
5 g sarımsak
100 g hardal otu
10 g zeytinyağı
3 g deniz tuzu
2 g değirmen karabiber
50 ml sebze suyu

Nasıl Yapılır?

  • Kalamar temizlenir ve temizlenirken çıkan baş bölgesi ayrılır.
  • İç midye, karides, levrek balığı ve kalamardan ayrılan baş kısmı brunoise şeklinde doğranıp, bir tavaya alınır ve sotelenir.
  • Soteleme esnasında tavaya ceviz ve Pınar Kremanın 100 gramı ilave edilir.
  • İyice karıştırılarak iç malzeme hazırlanır.
  • Hazırlanan iç malzeme, temizlenmiş kalamarın içerisine doldurulur.
  • Malzemenin dışarıya taşmaması için kalamarın ağzı kürdanla çapraz bir biçimde tutturulur.
  • Izgaraya alınan kalamarın üzerine ızgarada iz verildikten sonra bir tavaya alınır.
  • 100 gr daha Pınar Krema tavaya eklenir ve krema kalamarla bütünleşene kadar pişirilir.
  • Ayrı bir tavaya bir miktar sebze suyu konarak hardal otlarının rengi değişmeyecek şekilde sotelenir.
  • En son üzerine zeytinyağı, sarımsak, tuz ve karabiber ilave edilir.
  • Hazırlanan hardal otları derin bir tabağa alınır ve üzerine dilimlenmiş kalamar dolma yerleştirilir üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek servis edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Bezelye Püreli Somon Tava Tarifi
15B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Deniz Mahsullü Güveç Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
14B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Tuzlu Sardalya Tarifi
20 Dakika
4-6 Kişilik
20B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.