Tarif

Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi

Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptiyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Pazı. Pazıyı ziyan etmeden mutfaklarımızda nasıl değerlendirebiliriz, hangi tarifleri yapabiliriz..? Bulgurlu Pazı Sarması nasıl yapılır? Pazı sarmasının püf noktaları nelerdir? Hepsi ve daha fazlası için videomuzu izlemeyi unutmayın!
70 Dakika
4-6 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 13B
  • 62
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 demet pazı
İç Harcı için:
250 g az yağlı kıyma
30 g salça (biber, domates)
tuz
karabiber
kimyon
pul biber
kuru nane
100 g ince bulgur
1 adet kuru soğan
Pişirmek için:
30 g domates salçası
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
tuz
400 ml kaynar su
Sosu için:
pişmiş pazı sarması suyu
150 ml Pınar Krema
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tencerede yaklaşık 2 litre su kaynatın. Kaynayan suya bir miktar tuz ekleyin. Sap kısımları aşağıda olacak şekilde pazıları bu suda haşlayın.
  • Haşlanan pazı yapraklarını buzlu suya alın 4-5 dakika beklettikten sonra suyunu iyice süzün.
  • İç Harcı için: ince bulgur, kıyılmış kuru soğan, kıyma, salça, tuz, karabiber, kimyon, pul biber ve naneyi güzelce yoğurun.
  • Suyu süzülen pazı yapraklarını tezgaha yayın. Kalın sap kısımlarını bir bıçak yardımıyla dikkatlice temizleyin ve salata yapımında kullanmak üzere kenara ayırın.
  • Her bir pazı yaprağının geniş tarafına, bulgurlu iç harçtan yarım avuç içi kadar yerleştirin. İki yandan yaprakları harcın üzerine doğru kapatın ve rulo şeklinde çok sıkı olmayacak şekilde sarın.
  • Tencereye yerleştirdiğiniz pazı sarmalarını pişirmeden önce üzerine iki üç tatlı kaşığı domates salçası ve tereyağı parçaları yerleştirin, az miktarda tuz serpin.
  • Son olarak tencereye kaynar suyu ilave edip ocağa alın. Ağzı kapalı olarak, kısık ateşte 15-20 dakika bulgur yumuşayana kadar sarmaları pişirin.
  • Pişen sarmaların altını kapatın ve 15-20 dakika da tencerede dinlendirin. Daha sonra tencereden alın.
  • Sosu için: Tencerede kalan suyu kremayla beraber karıştırarak kaynatın. Koyulaşan bu sosu güzel bir servis tabağının orta kısmına koyun üzerine pazı sarmalarını yerleştirin ve yenilebilir çiçeklerle süsleyerek servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Öneri:

En iyi dolma tarifleri için: https://www.kisikates.com.tr/koleksiyon/agiz-sulandiran-en-iyi-dolma-tarifleri-24

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Sebzeli Etli Dolma Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme
Serkan Çakır
Serkan Çakır
Gia Restoran - Executive Chef
Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması Tarifi
21B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Domates Dolması Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
14B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.