Kısık Ateş
Tarif

Domates Dolması Tarifi

Farklı bir kahvaltı önerisi olarak hazırlayabileceğiniz, lezzetli domates dolması tarifi nasıl yapılır? Peynir ve krema dolgulu domates dolması tarifinin püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Fırın
Domates Dolması Tarifi
Paylaş
  • 14B
  • 33
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
100 g Pınar Beyaz
Pınar
10-12 adet küçük boy domates
1/4 demet maydanoz
40 g ekmek kırıntısı
5 g kaya tuzu
2-3 dal frenk soğanı
2-3 dal taze kekik

Nasıl Yapılır?

  • İlk önce domateslerin ortadan ikiye kesin ve bir kaşık yardımıyla içlerini çıkarın.
  • Domatesleri tuzlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 10 dakika pişirip fırından çıkarın.
  • Domateslerin piştiği esnada Pınar Ekşi Krema, Pınar Beyaz, kıyılmış taze yeşillikler ve ekmek kırıntısının yarısını ilave edin.
  • Az pişmiş, suyunu kaybeden domateslerin içini bu harç ile doldurup üzerilerine kalan ekmek kırıntılarını serpip tekrar fırına verin.
  • Yaklaşık 15 dakika sonra hazır olan domatesleri servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri Tarifleri

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Güveçte Etli Pazı Sarması Tarifi
30B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Aspir Soslu Enginar Dolması Tarifi
16B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
İncir Yaprağı Sarması Tarifi
7B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.