- Tarifler
- Etli Yemek Tarifleri
- Bulgurlu Tavuk Etli Patlıcan Tarifi
Tarif
Bulgurlu Tavuk Etli Patlıcan Tarifi
Orijinal Fethiye yemeği tarifidir. Bulgurlu etli patlıcan yemeği nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 18B
- 42
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
320 g bulgur
2 adet tavuk but
1 adet kuru soğan
1 adet patlıcan
2 adet domates
5 g nane
5 g tuz
4 g karabiber
3 g kırmızı toz biber
Nasıl Yapılır?
- 1Kuşbaşı doğranmış tavuklar tereyağında kavrulur. Ardından doğranmış soğan ve domatesler ilave edilir.
- 2Biraz kavrulduktan sonra doğranmış patlıcanlar eklenir.
- 3Kavrulan sebzelere bulgur, nane, tuz, karabiber, kırmızı biber ve üzerini geçecek kadar su eklenerek pişirmeye devam edilir.
- 4Kaynayıp suyunu çektikten sonra tencerede dinlendirilir. Sıcak olarak servis edilir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?