Kısık Ateş
Tarif

Şiveydiz Tarifi

Şiveydiz taze sarımsak ve kuzu etiyle yapılan yöresel bir Antep yemeğidir. Terbiyeli bir suyu olması nedeniyle hafif ekşimsi bir tada sahiptir. Şiveydiz nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 36B
  • 120
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kuşbaşı kuzu eti
1 l su
1 kg taze sarımsak
500 g taze soğan
200 g haşlanmış nohut
Terbiyesi için:
350 g süzme yoğurt
1 adet yumurta
25 g un
Sosu için:
15 ml sıvı yağ
10 g kuru nane

Nasıl Yapılır?

  • Düdüklü bir tencereye kuşbaşı kuzu etlerini koyun. Üzerine 1 lt su ekleyin ve haşlamaya başlayın.
  • Taze sarımsak ve taze soğanları güzelce yıkayın. Yeşil sap kısımlarını kesin ve eşit şekilde iri iri doğrayın.
  • Bu sebzeleri su dolu bir kabın içine alarak bekletin. Suyu birkaç kez değiştirin, bu işlemi yapma amacımız kokusunu almak.
  • Pişen eti düdüklü tencereden alın ve etin suyunu bir tencereye süzün.
  • Süzülen et suyunun içerisine suda beklettiğiniz sarımsak ve soğanları koyun ve pişirmeye başlayın.
  • Pişen sebzelerin üzerine kuşbaşı etleri ve haşlanmış nohutları ilave ederek 10-15 dakika daha kaynatın.
  • Terbiyesi için: bir kapta süzme yoğurt, yumurta ve unu karıştırıp ocakta hafif kaynatın.
  • Yemeğin suyundan bir miktar alıp ılıtın ve terbiyeyi yemeğe ilave edin. Bu aşamadan sonra 5 dakika daha pişirip ocağın altını kapatın.
  • Sosu için: Küçük bir tavada sıvı yağı ısıtın üzerine naneyi ekleyip ocaktan alın.
  • Güzel bir servis tabağına aldığınız şiveydiz yemeğinin üzerine naneli sosu dökerek servis edin. Benim tercihim; Kütahya Porselen Diana serisi!

Püf Noktası

*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Yemeğim için seçtiğim servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/kutahya-porselen-diana-24-parca-gullu-yemek-seti adresinden ulaşabilirsiniz!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Yer Fıstıklı Brüksel Lahanası Tarifi
13B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Zeytinyağlı Vişneli Kereviz Tarifi
18B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Portakallı ve Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
32B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Erkan Babaoğlu
· 03.05.2021

Merhaba kolay gelsin.Terbiyesi için yoğurt süzme mi olması gerekiyor ?Elinize , emeğinize sağlık .

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 04.05.2021

Merhabalar, hayır süzeme yoğurt olması şart değil ev yapımı yada hazır yoğurtlar ile de yapılabilir:)