- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Cheesecake Tarifleri
- Cappuccino Cheesecake Tarifi
Tarif
Cappuccino Cheesecake Tarifi
Bir cappuccino bardağı hayal edin. Üzerine kakao serpilmiş bol köpük altında kremsi dokusuyla güzel bir kahve. İşte bu cheesecake tam da öyle bir lezzet... Cappuccino cheesecake tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Paylaş
- 13B
- 88
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 paket kakaolu kremalı burçak
Cheesecake Harcı için:
220 g yumurta
150 g toz şeker
85 g un
8 g granül kahve
250 g süzme yoğurt
Üzeri için:
200 ml Pınar Krema
30 g pudra şekeri
5 g vanilya
Süslemek için:
50 g bitter çikolata
pirinç patlağı pasta süsü
Nasıl Yapılır?
- 1Tabanı için; Bisküvileri toz haline getirin ve eritilmiş tereyağı ile karıştırarak kalıp tabanına yayın.
- 2Cheesecake Harcı için; Yumurta ve şekeri çırpın, ardından un ekleyin ve çırpmaya devam edin.Kremayı sos tenceresine alın ve kısık ateşte ara ara ateşten alarak granül kahveyi kremada eritin. Kremanın çok ısınmamasına özen gösterin.
- 3Sonrasında kahveli krema, süzme yoğurt ve labneyi yumurtalı karışıma ekleyerek çırpın! Fazla çırpmamaya dikkat edin çünkü kabarıp çatlamasını istemeyiz.
- 4Daha sonra harcı cheesecake kabına dökün, 200°C fırına koyun (yanına bir kase su koyun). Üzeri hafif renk alınca fırından çıkarıp soğumasını bekleyin.
- 5Üzeri için; Kremayı çırpacağınız kaba koyarak buzlukta 20-25 dakika bekletin. Kremanın kıvam alabilmesi için kabın ve kremanın soğuk olması gerekir.
- 6Kremayı buzluktan alın, pudra şekeri ve vanilini ekleyip çırpın. İki katına çıkıp krem şanti kıvamı alınca olmuş demektir.
- 7Soğuyan cheesecake'i sonrasında kaptan kolay çıkarabilmek için kenarlarından bıçakla geçin. Ardından hazırladığınız kremayla üzerini kaplayın ve kabın içinde bir gece buzdolabında dinlendirin.
- 8Ertesi gün cheesecake'i kaptan çıkarın ve kenarlarını düzeltin.
- 9Süsleme için; bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve tezgah üzerine dökerek spatula ile temperleyin. İnce bir katman şeklinde tezgaha yayın ve soğuyunca kazıyın.
- 10Dolaptan çıkardığınız cheesecake’i çikolatalarla ve pirinç patlağı süsüyle süsleyin. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Rabia Esin
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencisi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.