- Tarifler
- Kurabiye Tarifleri
- Tatlı Kurabiye Tarifleri
- Çatlak Kurabiye Tarifi
Tarif
Çatlak Kurabiye Tarifi
Food Time dergisinden; görüntüsü, tadı ve kolay yapımıyla herkese hitap eden bir tarif. Çatlak Kurabiye nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 25B
- 160
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet yumurta
110 g sıvı yağ
150 g pudra şekeri
60 g toz şeker
15 g kakao
10 g kabartma tozu
10 g vanilya
270 g un
200 g bitter çikolata (rendelenmiş)
Nasıl Yapılır?
- 1Derin bir karıştırma kabına Pınar Beyaz, toz şeker, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip yoğurmaya başlayın.
- 2Pudra şekeri hariç diğer malzemeleri ekleyin. Tüm malzemeyi yoğurduktan sonra yapışkan bir hamur elde edeceksiniz.
- 3Hamurun üzerini hava almayacak şekilde kapatarak buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
- 4Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp pudra şekerine bulayın. Yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş tepsiye kurabiyeleri dizin.
- 5Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 12-15 dakika pişirin.
Püf Noktası
*Hamuru en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirin.
*Servis yaparken ekstra pudra şekeri kullanabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?