- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Ekmek Tarifleri
- Çavdarlı Köy Ekmeği Tarifi
Tarif
Çavdarlı Köy Ekmeği Tarifi
Mis gibi kokusuyla aklınızı başınızdan alacak köy ekmeği tarifi: çavdar unlu köy ekmeği tarifi nasıl yapılır? Lezzetli bir çavdar ekmeği yaparken nelere dikkat edilmelidir? Evde ekmek yapmanın püf noktaları nelerdir? Hepsi ve daha fazlası için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
90 Dakika
10-12 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 12B
- 46
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Ekmek Hamuru için:
1250 g Söke Profesyonel Çavdarlı Ekmek Miksi
400 ml içme suyu
75 g yaş maya
10 g toz şeker
200 ml ılık su
Üzeri için:
çiğ kabak çekirdeği içi
Nasıl Yapılır?
- 1Hamur yoğurma makinesinin haznesine unu ve 400 ml içme suyunu alın.
- 2Ayrı bir kapta yaş mayayı ve toz şekeri ılık su ile beraber karıştırarak açın. Maya karışımını iyice karıştırdıktan sonra, çavdarlı ekmek miksi kabına ilave edin.
- 3Mikser makinesinde, azar azar su ilavesi yaparak ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edene kadar hamuru yoğurun.
- 4Hazır olan hamuru un serptiğiniz tezgaha alın, elinizle bir süre yoğurun. Hamuru alt tarafından içe doğru yoğurarak güzelce toparlayın. Ardından ortadan ikiye bölün ve hamurları tekrar toparlayın.
- 5Fırın tepsisinin tabanına bolca un serpin. Ekmek hamurlarını tepsiye yerleştirin, temiz bir bezle üzerlerini kapatın ve yaklaşık 60 dk mayalanmaya bırakın.
- 6Mayalanan ekmek hamurlarının üzerlerini bol su ile ıslatın, çiğ kabak çekirdeklerini serpiştirip yapışmalarını sağlayın.
- 7Önceden ısıtılmış 190°C’lik buharlı fırında, 35 dk pişirin. (Fırınınızda buhar özelliği yoksa bir kap su ayrıca fırına koyun)
- 8Pişen çavdar ekmeklerinin üzerini temiz bir bezle kapatıp, oda sıcaklığına gelinceye kadar soğumaya bırakın (ortalama 60 dk). Ardından dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
4.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.