Tarif

Cennet Çamuru

Yöresel lezzetlerde bugün! Cennet çamuru tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Tencere, Tava
Cennet Çamuru

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
550 g toz şeker
500-600 ml su
1 dilim limon
300 g çiğ kadayıf
125 g Pınar Tereyağı
Pınar
150 g çekilmiş Antep fıstığı
300 g Pınar Sütkrem
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için: bir sos tenceresinde toz şeker ve suyu kaynatın.
  • Kaynattıktan sonra limon dilimini ekleyip 10 dakika daha kısık ateşte kaynatıp altını kapatın. Soğumaya bırakın.
  • Çiğ kadayıfı tel tel doğrayın ve bir tavada tereyağını eritip tel kadayıfı kavurmaya başlayın.
  • Altın rengi alana kadar yaklaşık 15 dakika kısık ateşte kavurup toz Antep fıstığı ekleyin ve ocağın altını kapatın. Güzelce harmanlayın.
  • Üzerine çekeceği miktarda soğuyan şerbetten ilave edip 10-15 dakika dinlendirin.
  • Ilınınca üzerine Sütkrem ve tane Antep fıstığı ekleyerek servis yapın.

Püf Noktası

*Cennet çamuru birkaç gün bekleyebilir. Ancak servis ederken her seferinde biraz şerbetle ısıtılıp yine ılık olarak servis edilir.

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Paylaş

Yorumlar (14)

İbrahim Güreşci

Şefim çok kolay ve güzel görünüyor. En kısa zaman da deneyeceğim.

Ömür Akkor
05.10.2020

Teşekkür ederim İbrahim 👍

Melike Kardas
05.11.2020

Ben bizzat Bursa’daki mekanınızda yeme şansım oldu ellerinize saglık bende en kısa zamanda deneyeceğim teşekkürler ömür sefim

Ömür Akkor
YelizDemirci
05.10.2020

E3 A130

Ömür Akkor
HayalGencdal
17.10.2020

Yarın denicem buradan deneyenlerin resim paylaşımı oluyormu

Ömür Akkor
18.10.2020

Merhaba Hayal, tabii ki. Yeni güncellememizle kendi profilin üzerinden tarif reçetelerini ve fotoğraflarını paylaşabiliyorsun. Kontrol etmeni rica ediyorum 🙏😊

Ömür Akkor
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
118B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
3B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Cevizli Ev Sarması
60 Dakika
4-6 Kişilik
4B