Tarif

Cennet Çamuru

Kilis yöresine ait lezzetlerde bugün! Son derece lezzetli Cennet Çamuru tarifi nasıl yapılır? Cennet Çamuru yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere, Tava
Cennet Çamuru
Paylaş
  • 196B
  • 288
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g çiğ kadayıf
125 g Pınar Tereyağı
Pınar
150 g çekilmiş Antep fıstığı
Şerbeti için:
550 g toz şeker
600 ml su
1 dilim limon
Üzeri için:
toz tarçın
Pınar Sütkrem
Pınar
tane Antep fıstığı

Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için: bir sos tenceresinde toz şeker ve suyu kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra limon dilimini ekleyip 10 dakika daha kısık ateşte kaynatıp altını kapatın. Soğumaya bırakın.
  • Çiğ kadayıfı tel tel doğrayın ve geniş bir tavada tereyağını eritip tel kadayıfı kavurmaya başlayın.
  • Altın rengi alana kadar yaklaşık 15 dakika kısık ateşte kavurup toz Antep fıstığını ekleyin ve ocağın altını kapatın. Malzemelerin güzelce harmanladığından emin olun.
  • Üzerine çekeceği miktarda soğuyan şerbetten ilave edip 10-15 dakika dinlendirin.
  • Ilınınca üzerine Sütkrem, tane Antep fıstığı ve toz tarçın ekleyerek servis yapın.

Püf Noktası

*Cennet çamuru birkaç gün bekleyebilir. Ancak servis ederken her seferinde biraz şerbetle ısıtılıp yine ılık olarak servis edilir.
*Tereyağı yerine sade yağ kullanabilirsiniz veya her ikisini aynı anda kullanabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
4.5
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Sütlü Nuriye
60 Dakika
4-6 Kişilik
19B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Kaymaklı Şöbiyet Tarifi
65 Dakika
6-8 Kişilik
10B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Fıstıklı Soğuk Baklava Tarifi
14B Görüntüleme

Yorumlar (16)

İbrahim Güreşci
· 04.10.2020

Şefim çok kolay ve güzel görünüyor. En kısa zaman da deneyeceğim.

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 05.10.2020

Teşekkür ederim İbrahim 👍

Melike Kardas
· 05.11.2020

Ben bizzat Bursa’daki mekanınızda yeme şansım oldu ellerinize saglık bende en kısa zamanda deneyeceğim teşekkürler ömür sefim

YelizDemirci
· 05.10.2020

E3 A130

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
HayalGencdal
· 17.10.2020

Yarın denicem buradan deneyenlerin resim paylaşımı oluyormu

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 18.10.2020

Merhaba Hayal, tabii ki. Yeni güncellememizle kendi profilin üzerinden tarif reçetelerini ve fotoğraflarını paylaşabiliyorsun. Kontrol etmeni rica ediyorum 🙏😊