Tarif

Cennet Çamuru

Yöresel lezzetlerde bugün! Cennet çamuru tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Tencere, Tava
Cennet Çamuru

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
550 g toz şeker
600 ml su
1 dilim limon
250 g çiğ kadayıf
125 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
150 g toz Antep fıstığı
300 g Pınar Sütkrem
Pınar Ürünü

Nasıl Yapılır?

  • Sos tenceresine toz şeker ve suyu koyup kaynatın.
  • Kaynattıktan sonra limon dilimini ekleyip soğumaya bırakın.
  • Çiğ kadayıfı tel tel doğrayın ve bir tavada tereyağını eritip tel kadayıfı kavurmaya başlayın.
  • Altın rengi alana kadar yaklaşık 20 dakika kavurup toz Antep fıstığı ekleyin.
  • Soğuyan şerbetten 3 bardak kadar karışıma ilave edip harmanlayın. 10 dakika bekletin.
  • Ilınınca üzerine Sütkrem ve tane Antep fıstığı ekleyerek servis yapın.
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Paylaş

Yorumlar (7)

İbrahim Güreşci

Şefim çok kolay ve güzel görünüyor. En kısa zaman da deneyeceğim.

Ömür Akkor
05.10.2020

Teşekkür ederim İbrahim 👍

Ömür Akkor
YelizDemirci
05.10.2020

E3 A130

Ömür Akkor
HayalGencdal
17.10.2020

Yarın denicem buradan deneyenlerin resim paylaşımı oluyormu

Ömür Akkor
18.10.2020

Merhaba Hayal, tabii ki. Yeni güncellememizle kendi profilin üzerinden tarif reçetelerini ve fotoğraflarını paylaşabiliyorsun. Kontrol etmeni rica ediyorum 🙏😊

Ömür Akkor
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Cevizli Ev Sarması
60 Dakika
4-6 Kişilik