Tarif
Cennet Çamuru
Yöresel lezzetlerde bugün! Cennet çamuru tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Tencere, Tava

Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
550 g toz şeker
500-600 ml su
1 dilim limon
300 g çiğ kadayıf
125 g Pınar Tereyağı
150 g çekilmiş Antep fıstığı
300 g Pınar Sütkrem
Nasıl Yapılır?
- 1Şerbeti için: bir sos tenceresinde toz şeker ve suyu kaynatın.
- 2Kaynattıktan sonra limon dilimini ekleyip 10 dakika daha kısık ateşte kaynatıp altını kapatın. Soğumaya bırakın.
- 3Çiğ kadayıfı tel tel doğrayın ve bir tavada tereyağını eritip tel kadayıfı kavurmaya başlayın.
- 4Altın rengi alana kadar yaklaşık 15 dakika kısık ateşte kavurup toz Antep fıstığı ekleyin ve ocağın altını kapatın. Güzelce harmanlayın.
- 5Üzerine çekeceği miktarda soğuyan şerbetten ilave edip 10-15 dakika dinlendirin.
- 6Ilınınca üzerine Sütkrem ve tane Antep fıstığı ekleyerek servis yapın.
Püf Noktası
*Cennet çamuru birkaç gün bekleyebilir. Ancak servis ederken her seferinde biraz şerbetle ısıtılıp yine ılık olarak servis edilir.
Yorumlar (14)
