Tarif

Künefe Tarifi

Antakya usulü künefe tarifi nasıl yapılır?
35 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Kısık Ateşte
Künefe Tarifi
Paylaş
  • 708B
  • 49
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 ml su
400 ml toz şeker
5 ml limon suyu
400 g kadayıf
250 g künefe peyniri
120 g Pınar Tereyağı, eritilmiş
Pınar
10 g Pınar Tereyağı (tavayı yağlamak için)
Pınar
400 g toz Antep fıstığı

Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için; bir tencerede su ve toz şekeri karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
  • Şeker eriyip kaynamaya başladığında limon suyunu ilave edin.
  • Kıvam aldığında ocaktan alıp oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Künefe için; bir kabın içinde kadayıfı elinizle minik parçalara ayırın.
  • Üzerine eritilmiş tereyağını azar azar yedirerek ilave edin ve güzelce harmanlayın.
  • Künefe peynirini ince ince dilimleyin.
  • Tavayı yağlayın ve kadayıfların bir bölümünü tabanına elinizle çok iyi bastırarak yayın.
  • Üzerine dilimlenmiş peynirleri dizin.
  • Geriye kalan kadayıfları üzerini tam kapatacak şekilde yayın ve aynı şekilde yine bastırın.
  • Ocağın altını açın. Bir tarafını kısık ateşe 5 dakika boyunca döndüre döndüre pişirin.
  • Tencere kapağını üzerine tamamen kapatın ve tavayı ters çevirin. Kadayıfı kapağın üzerine aktarın.
  • Tavayı tekrar yağlayın. Künefeyi tavaya dikkatli bir biçimde aktarın ve diğer tarafını da kızartın.
  • Ilık şerbeti künefeye verin. Şerbeti çekince ocaktan alın ve tabağa aktarın.
  • Üzerini Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.

Püf Noktası

*Dilerseniz künefelerinizi daha küçük boyutlardaki tavalarda hazırlayabilirsiniz. Daha küçük tavalarda pişireceğinizde üzerine aynı boyutlarda bir tabak ve kapak kapatarak çevirebilirsiniz
*Yanına kaymak ya da dondurma ile servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

İrem Keskin
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Tepside Kadayıf Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
31B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Fıstıklı Soğuk Baklava Tarifi
14B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Cevizli Ev Sarması Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
12B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.