Tarif

Sütlü Nuriye Tarifi

Hafif bir kaçamak için sütlü nuriye tarifi... Sütlü nuriye tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Sütlü Nuriye Tarifi
Paylaş
  • 19B
  • 20
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
800 g taze baklava yufkası
250 g Pınar Tereyağı
Pınar
120 g dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
120 ml su
500 g toz şeker
240 ml Pınar Süt
Pınar
120 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
10 g vanilya

Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritip üzerinde oluşan köpükleri ara ara temizleyerek sade yağ elde edin. Baklavalık yufkaları ikiye ayırın.
  • Üçer yufka alıp tepsiye koyun ve yağlayın, her üç yufkada bir yufkaları güzelce yağlayın.
  • Orta kata gelince bol ceviz koyun diğer yufkaları da aynı şekilde üçerli şekilde yağlayıp işlemi bitirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, 30-35 dakika yufkaların üzeri kızarana kadar fırınlayın.
  • Şerbeti için; su, toz şeker, süt ve ekşi kremayı bir tencerede karıştırarak kaynatın daha sonra vanilyayı ekleyin. Hazır olan şerbeti ılınması için ocaktan alın.
  • Fırından çıkan tatlı soğuyunca ılık şerbeti üzerine ekleyin. Soğuyup şerbeti çekinceye kadar dinlendirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
4.7
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Cennet Çamuru Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
203B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Fındıklı Şekerpare Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
22B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Pratik Fındıklı Baklava Tarifi
6B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.