Kısık Ateş
Tarif

Sütlü Nuriye Tarifi

Hafif bir kaçamak için sütlü nuriye tarifi... Sütlü nuriye tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Sütlü Nuriye Tarifi
Paylaş
  • 19B
  • 20
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
800 g taze baklava yufkası
250 g Pınar Tereyağı
Pınar
120 g dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
120 ml su
500 g toz şeker
240 ml Pınar Süt
Pınar
120 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
10 g vanilya

Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritip üzerinde oluşan köpükleri ara ara temizleyerek sade yağ elde edin. Baklavalık yufkaları ikiye ayırın.
  • Üçer yufka alıp tepsiye koyun ve yağlayın, her üç yufkada bir yufkaları güzelce yağlayın.
  • Orta kata gelince bol ceviz koyun diğer yufkaları da aynı şekilde üçerli şekilde yağlayıp işlemi bitirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, 30-35 dakika yufkaların üzeri kızarana kadar fırınlayın.
  • Şerbeti için; su, toz şeker, süt ve ekşi kremayı bir tencerede karıştırarak kaynatın daha sonra vanilyayı ekleyin. Hazır olan şerbeti ılınması için ocaktan alın.
  • Fırından çıkan tatlı soğuyunca ılık şerbeti üzerine ekleyin. Soğuyup şerbeti çekinceye kadar dinlendirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
4.7
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Şambali Tatlısı Tarifi
65 Dakika
6-8 Kişilik
68B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Fırında Kabak Tatlısı Tarifi
468B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kestane Şekeri Tarifi
150 Dakika
6-8 Kişilik
224B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.