- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Kabaklı Meze Tarifi
Tarif
Kabaklı Meze Tarifi
Ekşi krema ile lezzetlendirilmiş bol cevizli kabaklı meze tarifi nasıl yapılır? Pratik kabaklı meze malzemeleri ve yapılışı...
25 Dakika
2 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
![Kabaklı Meze Tarifi](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/recipe_main_image_large/https---cdn.kisikates.com.tr/recipe-media/49bd06da9f2e97cac0e914f78f780b6664c29206.jpeg)
Paylaş
- 64B
- 355
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet kabak
1 adet kuru soğan
30 ml sızma zeytinyağı
5 g tuz
2 diş sarımsak
80 g ceviz içi
5 g taze veya kuru nane
Nasıl Yapılır?
- 1Kabakları rendeleyin, suyunu sıkın ve bir kenara ayırın.
- 2Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte kısık ateşte kavurun.
- 3Rendelenmiş kabakları ekleyip kavurmaya devam edin, pişince ılınması için kenara alın.
- 4Ayrı bir kapta ekşi krema, tuz ve dövülmüş sarımsakları iyice karıştırın.
- 5Kabaklar ılık hale geldiğinde hazırladığınız ekşi krema sos ile birleştirin.
- 6Nane ve dövülmüş cevizleri ekleyin.
- 7Soğuduktan sonra üzerine sızma zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Dilerseniz ekşi kremalı sosa az miktarda süzme yoğurt ekleyebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
![Pınar Online](/19fa6c495c110b9e791cc5a1cbd664d0.png)
![Kısık Ateş](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/user_avatar_medium/https---cdn.kisikates.com.tr/user-avatar/df868aaad0c5a83c1e45e0b84a4ed9e7fba66aab.png)
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?