Tarif

Cevizli Baklava Tarifi

El açması tadında, evde kolay cevizli baklava tarifi nasıl yapılır? Bol cevizli çıtır çıtır baklava tarifi: Hazır yufkadan baklava yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Tencere, Fırın
Paylaş
  • 2B
  • 32
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
40 adet hazır baklava yufkası
200 g dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
315 g toz şeker
375 ml su
1 dilim limon
Üzerine Sürmek için:
125 g Pınar Tereyağı
Pınar
50 ml sıvı yağ

Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için: Toz şeker ve suyu bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, 15-20 dk. daha kaynatmaya devam edin. Ocaktan almadan önce içine limon sıkın ve soğumaya bırakın.
  • Üzerine Sürmek için: Tereyağını kısık ateşte eritin. Üstünde oluşan beyaz köpüğü kaşık yardımıyla mutlaka temizleyin. Eridikten sonra sıvı yağı içine ekleyerek karıştırın. Soğuması için kenara alın.
  • 22 cm’lik fırın kalıbının zeminini fırça yardımıyla güzelce yağlayın. Üzerine kalıbınıza uygun kestiğiniz baklavalık yufkaları dizmeye başlayın. 3 sırada 1, yufkaların üzerine tereyağı sürme işlemini tekrarlayın. 20. kattan sonra (yani yufkaların yarısına geldiğinizde) bolca ceviz serpiştirin.
  • Cevizli katın üzerine yine 3 yufkada 1 tereyağı sürerek kalan yufkaların tamamını aynı şekilde yerleştirin.
  • Kare dilimler keserek üzerine kalan yağı sürün ve 160°C fırında, 30 dakika üzeri kızarıncaya kadar kontrollü olarak pişirin.
  • Pişen ev yapımı cevizli baklavayı fırından alıp, ilk sıcaklığı gittikten sonra soğuk şerbeti eşit olarak üzerine dökün. En az 2-3 saat, baklava şerbetini çekene kadar dinlenmeye bırakın.
  • Üzerine isterseniz dövülmüş ceviz veya fıstık serpiştirerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
*Baklavanız kalın olsun istiyorsanız, ara katlara da ceviz ekleyebilirsiniz.
*Baklavada siyah yanıklar oluşmaması için tereyağını eritirken üzerinde oluşan köpükleri temizlemeyi unutmayın.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Tatlı Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Cennet Çamuru
40 Dakika
4-6 Kişilik
31B Görüntüleme
Fırında Bal Kabağı
45 Dakika
2-4 Kişilik
9B Görüntüleme
Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
228B Görüntüleme