- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Cevizli Baklava Tarifi
Tarif
Cevizli Baklava Tarifi
El açması tadında, evde kolay cevizli baklava tarifi nasıl yapılır? Bol cevizli çıtır çıtır baklava tarifi: Hazır yufkadan baklava yapmanın püf noktaları nelerdir?
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 18B
- 61
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
40 adet hazır baklava yufkası
200 g dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
315 g toz şeker
375 ml su
1 dilim limon
Üzerine Sürmek için:
50 ml sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- 1Şerbeti için: Toz şeker ve suyu bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, 15-20 dk. daha kaynatmaya devam edin. Ocaktan almadan önce içine limon sıkın ve soğumaya bırakın.
- 2Üzerine Sürmek için: Tereyağını kısık ateşte eritin. Üstünde oluşan beyaz köpüğü kaşık yardımıyla mutlaka temizleyin. Eridikten sonra sıvı yağı içine ekleyerek karıştırın. Soğuması için kenara alın.
- 322 cm’lik fırın kalıbının zeminini fırça yardımıyla güzelce yağlayın. Üzerine kalıbınıza uygun kestiğiniz baklavalık yufkaları dizmeye başlayın. 3 sırada 1, yufkaların üzerine tereyağı sürme işlemini tekrarlayın. 20. kattan sonra (yani yufkaların yarısına geldiğinizde) bolca ceviz serpiştirin.
- 4Cevizli katın üzerine yine 3 yufkada 1 tereyağı sürerek kalan yufkaların tamamını aynı şekilde yerleştirin.
- 5Kare dilimler keserek üzerine kalan yağı sürün ve 160°C fırında, 30 dakika üzeri kızarıncaya kadar kontrollü olarak pişirin.
- 6Pişen ev yapımı cevizli baklavayı fırından alıp, ilk sıcaklığı gittikten sonra soğuk şerbeti eşit olarak üzerine dökün. En az 2-3 saat, baklava şerbetini çekene kadar dinlenmeye bırakın.
- 7Üzerine isterseniz dövülmüş ceviz veya fıstık serpiştirerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
*Baklavanız kalın olsun istiyorsanız, ara katlara da ceviz ekleyebilirsiniz.
*Baklavada siyah yanıklar oluşmaması için tereyağını eritirken üzerinde oluşan köpükleri temizlemeyi unutmayın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.