Kısık Ateş
Tarif

Cevizli Baklava Tarifi

El açması tadında, evde kolay cevizli baklava tarifi nasıl yapılır? Bol cevizli çıtır çıtır baklava tarifi: Hazır yufkadan baklava yapmanın püf noktaları nelerdir?
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
  • 18B
  • 61
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
40 adet hazır baklava yufkası
200 g dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
315 g toz şeker
375 ml su
1 dilim limon
Üzerine Sürmek için:
125 g Pınar Tereyağı
Pınar
50 ml sıvı yağ

Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için: Toz şeker ve suyu bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, 15-20 dk. daha kaynatmaya devam edin. Ocaktan almadan önce içine limon sıkın ve soğumaya bırakın.
  • Üzerine Sürmek için: Tereyağını kısık ateşte eritin. Üstünde oluşan beyaz köpüğü kaşık yardımıyla mutlaka temizleyin. Eridikten sonra sıvı yağı içine ekleyerek karıştırın. Soğuması için kenara alın.
  • 22 cm’lik fırın kalıbının zeminini fırça yardımıyla güzelce yağlayın. Üzerine kalıbınıza uygun kestiğiniz baklavalık yufkaları dizmeye başlayın. 3 sırada 1, yufkaların üzerine tereyağı sürme işlemini tekrarlayın. 20. kattan sonra (yani yufkaların yarısına geldiğinizde) bolca ceviz serpiştirin.
  • Cevizli katın üzerine yine 3 yufkada 1 tereyağı sürerek kalan yufkaların tamamını aynı şekilde yerleştirin.
  • Kare dilimler keserek üzerine kalan yağı sürün ve 160°C fırında, 30 dakika üzeri kızarıncaya kadar kontrollü olarak pişirin.
  • Pişen ev yapımı cevizli baklavayı fırından alıp, ilk sıcaklığı gittikten sonra soğuk şerbeti eşit olarak üzerine dökün. En az 2-3 saat, baklava şerbetini çekene kadar dinlenmeye bırakın.
  • Üzerine isterseniz dövülmüş ceviz veya fıstık serpiştirerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
*Baklavanız kalın olsun istiyorsanız, ara katlara da ceviz ekleyebilirsiniz.
*Baklavada siyah yanıklar oluşmaması için tereyağını eritirken üzerinde oluşan köpükleri temizlemeyi unutmayın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Sütlü Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi
25B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Fıstıklı Kaymaklı Baklava Tarifi
56B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Kalburabastı Tarifi
50 Dakika
6-8 Kişilik
48B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.