Tarif

Churros Tarifi

Churros nedir? Churros bir tür kızarmış hamur tatlısıdır. İspanya, Portekiz, Fransa, Filipinler, İbero-Amerika ve Güneybatı Amerika Birleşik Devletleri'nde popüler olan churros, daha çok çikolata sos eşliğinde sıcak olarak servis edilir. Peki, evde en iyi churros tarifi nasıl yapılır? Geleneksel bir İspanyol sokak tatlısı olarak da bilinen churros’un detaylarına tarif videomuzdan ulaşabilirsiniz.
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Kızartma
Paylaş
  • 15B
  • 63
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Churros Hamuru için:
500 ml su
2 g tuz
40 g toz şeker
10 ml vanilya özü
100 g Alfa Chef Yağı
10 ml sirke
280 g un
3 adet yumurta
Ganaj için:
70 ml Pınar Krema
Pınar
140 g çikolata
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
Kızartmak için:
Alfa Kızartma Yağı
Dışını Bulamak için:
toz şeker
toz tarçın

Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için bir tencerede; su, tuz, toz şeker, vanilya özü, Alfa Chef Yağı ve sirkeyi sürekli karıştırarak kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Tencerenin yanlarından kabarcıklar çıkmaya başlayınca unu ilave edin, tahta bir kaşık yardımıyla karıştırarak hamur kıvamına getirin ve ateşten alın.
  • Yaklaşık 5 dakika sonra bir mikser makinesine hamuru alın. 3 adet yumurtayı teker teker olacak şekilde hamura yedirerek ekleyin. Kıvam alan hamuru dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
  • Ganaj için kremayı bir sos tenceresinde benmari usulü ısıtın. İçerisine çikolata parçalarını ekleyip tamamen eriyene kadar karıştırın. Çikolata tamamen eriyip homojen bir karışım elde ettikten sonra bir parça tereyağı ekleyip onun da erimesini sağlayın. Hazır olan çikolatalı sosu buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  • Bu sırada geniş bir kızartma tenceresinde yağınızı kızdırın. Buzdolabında dinlenen hamuru sağlam bir sıkma torbasına doldurun ve ucuna tırtıklı bir duy takın.
  • Hamurunuzu yağa sıkın ve istediğiniz boyutta kesmek için bir makas kullanın. (videodaki gibi) En fazla üçer dörder adet olacak şekilde hamurları kızartın.
  • Dışını bulamak için toz şeker ve tarçını bir kapta karıştırın. Altın rengi olan hamurların fazla yağını süzdürdükten sonra şekerli tarçınlı karışıma bulayın.
  • Bekletmeden çikolatalı ganaj eşliğinde servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

İlhami Suat Aslan
İlhami Suat Aslan
Alfa Pastacılık Yağları Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Kestaneli Pavlova Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
12B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Çikolatalı Sufle Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
80B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Beyaz Çikolatalı Sufle Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
33B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.