Tarif

Çiçekli Kurabiye

Mis kokulu çiçekli kurabiye tarifi nasıl yapılır?
35 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye
Fırın
Çiçekli Kurabiye
Paylaş
  • 4B
  • 57
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g un
140 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet yumurta
80 g pudra şekeri
10 g mahlep
5 g vanilya
6-8 adet yenilebilir renkli çiçekler

Nasıl Yapılır?

  • Kurabiye için un, tereyağı, yumurta, pudra şekeri, mahlep ve vanilyayı bir kapta karıştırdıktan sonra 10 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru merdane yardımıyla açın. İstediğiniz kurabiye kalıplarıyla şekil çıkartın.
  • Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye şekilli hamurları dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 14 dakika pişirin.
  • Soğuması için tel ızgara üzerinde bekletin. Ilınan kurabiyelerin üzerini bir fırça yardımıyla ıslatıp yenilebilir çiçekler ve toz şeker ile süsleyip servis edin.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Öğretim Görevlisi - Gastromedya / Gourmet&Styling Kurucu Ortağı

Yorumlar (9)

Emine Bolatkale
· 01.03.2021

Harika ötesi görunuyor

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 01.03.2021

Teşekkürler, tadı da öyledir 🤗

Zeynep Kavi
· 01.03.2021

Vavvv

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 02.03.2021

🤩👍

Firoz Ataç
· 02.03.2021

Nefis görünüyor

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 02.03.2021

Umarım beğenirsiniz 😊

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Kurabiye
25 Dakika
8-10 Kişilik
4B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı ve Çikolatalı Kek
5B Görüntüleme
Kestaneli Kurabiye
40 Dakika
10-12 Kişilik
6B Görüntüleme