Kısık Ateş
Tarif

Çikolata Kaplı Kırmızı Kadife Kek Tarifi

Çikolatalı kırmızı kadife kek tarifi nasıl yapılır? Çikolata kaplı dolgulu kadife kek yapmanın püf noktaları nelerdir?
75 Dakika
4-6 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Çikolata Kaplı Kırmızı Kadife Kek Tarifi
Paylaş
  • 11B
  • 77
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Keki için:
55 g Pınar Tereyağı, oda ısısında
Pınar
120 g toz şeker
100 ml Pınar Sade Kefir
Pınar
1 adet yumurta, oda ısısında
5 g vanilya
10 ml kırmızı gıda boyası
7 ml elma veya üzüm sirkesi
140 g un
5 g karbonat
15 g kakao
4 g tuz
180 g Pınar Labne (iç dolgusu için)
Pınar
400 g kuvertür çikolata (üzeri için)

Nasıl Yapılır?

  • Keki için: Küçük boy bir kek kalıbı veya çemberin tabanına yağlı kağıt yerleştirin. Fırınınızı 180°C’de ısıtmaya başlayın.
  • Bir mikser kabında tereyağı ve toz şekeri birkaç dakika çırpın.
  • Kefir, yumurta, vanilya, kırmızı gıda boyası ve sirkeyi de ilave ederek çırpmaya devam edin.
  • En son un, karbonat, kakao ve tuzu da ekleyin ve sadece karışana kadar çırpın.
  • Kalıba dökerek fırında yaklaşık 30 dakika ortasına kürdan batırdığınızda kuru çıkana kadar pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra keki soğumaya bırakın.
  • İç Dolgusu için: Kek soğuduktan sonra kalıbından çıkartıp elinizle keki iyice ufalayın. Labne peynirini içine ekleyerek güzelce yoğurun.
  • Bu hamurdan silikon kalıbınızın çukur kısımlarını dolduracak büyüklükte parçalar kopartarak elinizde yuvarlak toplar yapın.
  • Kuvertür çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Fırça yardımı ile kalıbın çukurlarını çikolata sürün ve buzluğa atarak 5 dakika bekletin.
  • Bu işlemi iki kez uygulayın ve donmuş çikolata üzerine hazırladığınız top kekleri koyup bastırın dikkat! edin kalıbın çukur derinliğini aşmayacak.
  • Üzerine tekrar erimiş çikolata sürüp buzluğa atın ve bu işlemi iki kez uygulayın.
  • Çikolata donduktan sonra kalıptan çikolataları rahatça çıkartabilirsiniz.
  • Buzdolabında 1 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Silikon kalpli kalıp kullanılmıştır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek Tarifleri Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Çikolatalı Kestaneli Muffin Tarifi
3B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kivili ve Fındıklı Brownie Tarifi
10B Görüntüleme
Böğürtlen Marmelatlı Kek Tarifi
13B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.