Tarif

Çikolata Soslu Profiterol Tarifi

Bol çikolata soslu profiterol tarifi nasıl yapılır? Orijinal profiterol yapmanın püf noktaları nelerdir? Profiterol hamuru nasıl yapılır? Profiterol iç harcı için gerekli malzemeler nelerdir? Tam kıvamında profiterol tarifi için tıklayınız!
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Çikolata Soslu Profiterol Tarifi
Paylaş
  • 39B
  • 148
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
240 ml su
25 g toz şeker
4 g tuz
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
175 g un
4 adet yumurta
Vanilyalı Pastacı Kreması için:
480 ml Pınar Süt
Pınar
1 paket toz vanilya
5 adet yumurta sarısı
135 g toz şeker
40 g buğday nişastası
1 tutam tuz
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
Çikolata Sosu için:
100 g toz şeker
60 ml su
300 ml Pınar Süt
Pınar
25 g kakao
150 g bitter çikolata

Nasıl Yapılır?

  • Pate Şu Hamuru için: Bir tencereye su, toz şeker, tuz ve tereyağını ekleyip orta ateşte kaynama noktasına gelene kadar sürekli karıştırın. Ardından unu ilave edip topaklanmaması için 3-4 dakika daha karıştırın.
  • Hamur toparlandığında ocaktan alıp yaklaşık 15 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Hamura yumurtaları teker teker ekleyip hızla karıştırarak yedirin. Bu işlemi her yumurtadan sonra yapmaya dikkat edin. Hamur yumurtalarla tamamen özdeşleştiğinde 15 dakika daha soğutup bir sıkma torbasına doldurun.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar halinde sıktığınız hamuru önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Pişen profiterol hamurlarını oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin.
  • Vanilyalı Pastacı Kreması için: Sütü bir tencereye alıp içerisine vanilyayı ekleyip ısıtın. Toz vanilya yerine 1 adet vanilya çubuğu da kullanabilirsiniz.
  • Başka bir kapta yumurta sarıları ve toz şekeri iyice çırpıp, nişasta, tuz ve oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin.
  • Vanilyalı sütten bir kepçe bu karışıma aktarıp (yumurtalar pişmesin diye) karıştırın ve ısısı dengelendikten sonra karışımı vanilyalı süt karışımına ekleyin. Muhallebi kıvamı alana kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra ince bir tepsiye yayıp üzerini streç filmle kapatın, oda sıcaklığına geldikten sonra sıkma torbasına doldurun ve sertleşmesi için buzdolabına kaldırın.
  • Çikolata Sosu için: Bir tencereye toz şeker ve suyu ekleyip 8-10 dakika pişirin. Ardından süt ile kakaoyu ekleyin. 4-5 dakika tel çırpıcı ile karıştırın. Tencereyi ateşten alıp doğranmış çikolatayı ekleyin, eriyene kadar tel çırpıcı ile karıştırın. Çikolata sosunuz hazır.
  • Profiterol için hamurların alt kısımlarını delip sıkma torbasındaki vanilyalı kremayı sıkarak içini doldurun. Güzel bir servis tabağına aldıktan sonra üzerine bol çikolata sosu dökerek servis edin 😋

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ebru Has
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Labneli Tiramisu Tarifi
30 Dakika
2 Kişilik
17B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Cannoli Siciliani Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
39B Görüntüleme
Yeşim Erol
Yeşim Erol
Barry Callebaut Turkey - Head of Chocolate Academy
Çikolatalı Samosa Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar (8)

Atilla Arı
· 06.10.2021

Kolay gelsin Ebru hanım. 9 adımda çikolata sos için su ile şekeri 10 dakika pişirin diyorsunuz. 60 ml su yeterli mi 10 dakika için ?

Uzman Ebru Has bu yorumu beğendi
Ebru Has
· 07.10.2021

Merhaba, bu süreyi daha kısa tutabilirsiniz sorun olmaz. Pişirme esnasında şeker de su salacak o detayı unutmayın. Kolay gelsin 😊👍

Atilla Arı
· 07.10.2021

Teşekkür ederim 🖐

Uzman Ebru Has bu yorumu beğendi
Pınar Karacan
· 30.10.2021

Ebru hanım malzemeler sadece hamurun sanırım diğer kreme ve çikolata için malzeme listesi yokmu

Uzman Ebru Has bu yorumu beğendi
Ebru Has
· 31.10.2021

Merhaba Pınar Hanım, malzeme listesinde hepsi yer alıyor. Reçeteye telefonunuzdan bakıyorsanız malzeme listesini yana kaydırarak diğer aşamaların malzemelerini görebilirsin.