Kısık Ateş
Tarif

Renkli Donut Tarifi

Şef Muhsin Ertürk’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına özel rengarenk donut tarifi.
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Derin yağda kızartma
Paylaş
  • 20B
  • 157
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
70 ml Pınar Süt
Pınar
28 g kuru maya
50 g toz şeker
2 g tuz
30 ml su
50 g sıvı yağ
10 g vanilya
1 adet yumurta
500 g un
Arası için:
vanilyalı puding

Nasıl Yapılır?

  • Bir yoğurma kabına ılık süt, maya ve şekeri ilave edin, mayayı çözündürünceye kadar karıştırın.
  • Un hariç geriye kalan tüm malzemeleri ekleyerek karıştırın.
  • Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin ve minik bezeler yapın. 10-15 dk. bu şekilde mayalandırın.
  • Mayalanan hamuru merdane yardımıyla bastırarak 2 cm kalınlığında yuvarlak şekilde açın. Orta kısmını bir kalıp ile keserek çıkarın.
  • Bu şekilde 20 dakika daha mayalandırın. Daha sonra orta-kısık ateşte kızdırılmış derin yağda sık sık çevirerek pişirin.
  • Hamur piştikten sonra dinlendirin ve yatay olarak tam ortadan ikiye bölün. Arasına vanilyalı puding veya pastacı kreması ekleyebilirsiniz.
  • Üst kapağını çikolata kreması, nutella, pembe glazür gibi evde bulunan benzer malzemelere bandırın ve üzerini kapatın.
  • Renkli çikolata vb. malzemeler ile süsleyerek servis yapın.

Püf Noktası

*Hamur cıvık kalırsa un oranını artırabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Pişmeyen Labneli Puding Tarifi
12B Görüntüleme
İncirli Hurma Tatlısı Tarifi
45 Dakika
8-10 Kişilik
13B Görüntüleme
Saray Helvası Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
32B Görüntüleme

Yorumlar (1)

ahmet yavuz tekinkaya

benimki pişiye benzedi