Tarif

Muhallebili Tart Tarifi

Muhallebi kremalı tart tarifi nasıl yapılır? Çikolata parçacıklı, muhallebili tart yapmanın püf noktaları için hemen tıklayın!
70 Dakika
6-8 Kişilik
Tart
Fırın
Muhallebili Tart Tarifi
Paylaş
  • 12B
  • 33
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tart Hamuru için:
200 g un
125 g Pınar Tereyağı
Pınar
30 ml su
1 adet yumurta sarısı
50 g pudra şekeri
10 g vanilya
10 g kabartma tozu
Muhallebi Kreması için:
1 litre Pınar Süt
Pınar
20 g toz şeker
20 g un
1 adet yumurta
200 g beyaz çikolata
10 g Pınar Tereyağı
Pınar
100 ml Pınar Krema
Pınar
100 g Pınar Labne
Pınar
1 adet muz
Üzeri için:
bitter çikolata

Nasıl Yapılır?

  • 20 cml’lik tart kalıbını bir yemek kaşığı tereyağı ile yağlayın.
  • Hamuru için: Derin bir kaba un koyun. Ardından sırasıyla, oda sıcaklığında tereyağı, su, yumurta sarısı, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip hamuru güzelce yoğurun. Streç filme sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru elinizle şekillendirdikten sonra iki yağlı kağıt arasına alıp, merdane yardımı ile açın.
  • Yağladığınız tart kalıbına hamuru yerleştirin. Kenar kısımlarını düzleştirin. Ardından hamurun taban kısmını çatalla delikler açın, üzerine tart kalıbı boyutunda yağlı kağıt yerleştirin, ağırlık yapması için kuru bakliyat serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 15 dakika kızarana kadar pişirin.
  • Pişen tartı fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Muhallebi Kreması için; bir tencereye süt, toz şeker, un ve yumurtayı koyun. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.
  • Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve içine beyaz çikolatayı koyarak karıştırın.
  • Çikolatayı harca iyice yedirdikten sonra tereyağı ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın.
  • Hazırlamış olduğunuz harca Pınar Krema ve Pınar Labne ekleyerek karıştırın.
  • Muzu halka şeklinde dilimleyin.
  • Tartın ortasına hazırladığınız karışımın yarısını sıkın ve muz dilimlerini ekleyin.
  • Üzerine tekrar karışımdan sıkın.
  • Bitter çikolatayı rendeleyip tartın üzerine ekleyin.
  • Hazır olan tartı buzdolabında dinlenmeye bırakın ve soğuk olarak servis edin.

Püf Noktası

*20 cm'lik kalıp kullanılmıştır.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Zencefilli Çörek Tabanlı Limonlu Tart Tarifi
13B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Ballı Şeftalili Tart Tarifi
50 Dakika
6-8 Kişilik
20B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Çikolatalı Kayısı Tart Tarifi
70 Dakika
8-10 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.