Tarif

Çilekli Brownie Tarifi

Tarife uyulduğu takdirde mükemmel sonuç alacağınız enfes Çilekli Brownie tarifi.
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye Tarifleri
Fırın
Çilekli Brownie Tarifi
Paylaş
  • 23B
  • 69
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
90 g Pınar Tereyağı
Pınar
250 g bitter çikolata
3 adet yumurta
150 g toz şeker
10 g toz vanilya
140 g un
2 g tuz
10 g kabartma tozu
100 g beyaz çikolata
200 g taze çilek
200 g üzeri için bitter çikolata

Nasıl Yapılır?

  • Fırınınızı 150 derecede ısıtın.
  • 20 cm'lik kare bir kek kalıbının tabanını ve yanlarını biraz yumuşak tereyağı ile yağlayıp, tabanından dışarıya doğru hafifçe sarkacak şekilde bir yağlı kağıt kesip yerleştirin.
  • Orta boy bir tencerede tereyağını eritin, ateşten alıp içine 250 g bitter çikolatayı ekleyin ve spatula ile çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
  • Mikser kabında yumurta, toz şeker ve vanilyayı çırpın.
  • İçine erimiş tereyağlı çikolatayı akıtarak çırpmaya devam edin.
  • Un, tuz, kabartma tozu ve beyaz çikolatayı da ekleyin ve sadece karışana kadar çırpın.
  • Kare kalıbınıza karışımı dökün ve fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. (Brownie'de sevdiğiniz kıvam daha cıvıksa o zaman pişme sürenizi 30 dakikaya düşürebilirsiniz.)
  • Çıkartıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan brownie’nizin üzerine çilekleri ince bir katman halinde serin.
  • Üzeri için benmari usulü veya mikrodalgada erittiğiniz bitter çikolatayı dökün ve ince bir katman halinde yayın.
  • Buzdolabına yerleştirin. Çikolatası donduktan sonra sıcak sudan geçirip kuruladığınız bıçağınızla keserek servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Kul
Elif Kul
Yiyecek İçecek Hizmetleri/Mutfak Öğrencisi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Vişneli Crumble Kek Tarifi
55 Dakika
6-8 Kişilik
21B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Susamlı Tahinli Kurabiye Tarifi
17B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Red Velvet Cupcake Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
12B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Yaşar Çınar
· 19.06.2019

Merhaba elif hanım. Kara buğday unundan bu keki denemek sizce nasıl bir fikir olurdu?