- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Cinnamon Roll Tarifi
Tarif
Cinnamon Roll Tarifi
Tarçınlı rulo, Kuzey Avrupa ve Kuzey Amerika’da yaygın olarak sunulan tatlı bir rulodur. Mis kokusu ile aklınızı başınızdan alacak Cinnamon Roll (Tarçınlı Rulo) tarifi nasıl yapılır?
75 Dakika
6-8 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 24B
- 172
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
10 g kuru maya
7 g tuz
1 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
550 g un
Hamur Arası için:
İç Harcı için:
200 g esmer şeker
20 g toz tarçın
Peynir Sos için:
50 g pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- 1Öncelikle fırını 180°C'ye ayarlayın.
- 2Hamuru için: derin bir kapta ılık süt, kuru maya, tuz, eritilmiş tereyağı ve yumurtaları (1 adet bütün yumurta, 2 adet yumurta sarısı) düşük devirde çırpmaya başlayın.
- 3Daha sonra unu yavaş yavaş karışıma ekleyin. Unu iyice yedirdikten sonra tezgaha alıp homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini kapatıp en az 1 saat mayalanmaya bırakın.
- 4Mayalanan hamuru dikdörtgen olacak şekilde hafif unladığınız tezgahta açın.
- 5Hamur aralarına sürmek için: eritilmiş 115 g tereyağını açtığınız hamura yayın, fırça ile tüm yüzeyine sürün.
- 6İç harcı için: esmer şeker ve toz tarçını bir kapta harmanlayın. Harmanladığınız bu şeker karışımını tereyağı sürdüğünüz hamurun üzerine bolca serpin. Kalın rulo olacak şekilde sarıp 2-3 parmak kalınlığında kesin.
- 7Yağlı kağıt serili fırın kabına yerleştirin ve tekrar mayalanması için 30 dakika bekletin.
- 8Mayalanan rolların üzerine az miktarda süt dökün ve önceden ısıttığınız fırında 35 dakika kızarana kadar pişirin.
- 9Rollarınız fırında pişerken üzeri için peynirli bir sos hazırlayın. Taze peynir, pudra şekeri ve eritilmiş 80 g tereyağını bir kaba alın. Şeker tamamen eriyene kadar çırpın. Ardından bir sıkma torbasına aktarın ve soğuması için buzdolabına kaldırın.
- 10Pişen cinnamon roll’ları fırından çıkardıktan sonra biraz dinlendirin ve peynir sos ile servis edin.
Püf Noktası
*Videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Peynir sos yapımında 2-3 damla vanilya özütü kullanabilirsiniz.
*Taze peynir yerine Pınar Labne kullanabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar (12)
Merhaba ŞefHamur mayalandıktan sonra fazla havasını almak için tekrar yoğurmamıza gerek var mı ?
Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Bu tarif için fırını 1.5 Saat önce çalıştırmaya gerek varmı. Yapım aşaması aşağı yukarı o kadar çünkü. Yanlış yazılmış olabilrmi. Sevgiler.
Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi