Tarif

Yaban Mersinli Scones Tarifi

İngiliz Çöreği: Scones, İngiliz mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Genellikle çay saati veya kahvaltı sofralarının baş tacı olan bu atıştırmalık, hafif ve gevrek bir hamur yapısına sahiptir. Scones tarifi oldukça basit ve lezzetlidir. Peki, orijinal scones tarifi ve hamuru nasıl yapılır? Yaban mersinli scones için gerekli malzemeler nelerdir? Tüm detaylarıyla işte karşınızda tam ölçülü scones lezzeti…
60 Dakika
4-6 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Yaban Mersinli Scones Tarifi
Paylaş
  • 3B
  • 33
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
90 g toz şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
280 g un
10 g kabartma tozu
2 g tuz
110 g Pınar Tereyağı, çok soğuk
Pınar
110 ml Pınar Krema
Pınar
1 adet büyük boy yumurta
5 ml vanilya özütü
200 g yaban mersini
üzerine sürmek için 20 ml Pınar Krema
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Toz şeker ve limon kabuğu rendesini geniş bir karıştırma kabına alarak karıştırın.
  • Un, kabartma tozu ve tuzu da ekleyip, karıştırın.
  • Küp küp kestiğiniz soğuk tereyağını ilave edin ve kum gibi olana kadar hızlıca parmak uçlarınızla yoğurun.
  • Krema, yumurta ve vanilya özütünü bir bardakta karıştırıp, kuru karışıma ekleyin. Hızlıca yoğurup malzemeleri birleştirin.
  • Yaban mersinini de ekleyip hamura dağılmasını sağlayın ve tezgaha alıp daire şeklinde ve 2-3 parmak kalınlığında olacak şekilde hamuru şekillendirin.
  • Üçgen şekillerde kesip, tepsiye dizin ve yarım saat buzdolabında bekletin.
  • Fırını 200°C’de ısıtın.
  • Scone’ların üzerine krema sürüp, önceden ısıtılmış 200°C fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
  • Fırından alıp oda ısısında soğuyana kadar dinlendirin.
  • Servis önerisi: Biraz pudra şekeri ve limon suyunu çırparak glaze hazırlayıp, üzerine dökerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
4.3
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Elmalı Tarçınlı Babka
70 Dakika
4-6 Kişilik
9B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ada Çayı ve Tereyağı Soslu Gnocchi
17B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kayseri Mantı
30 Dakika
4-6 Kişilik
20B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.