- Tarifler
- Ara Sıcak Tarifleri
- Çıtır Enginar Tarifi
Tarif
Çıtır Enginar Tarifi
Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz Enginar! Enginar nasıl temizlenir? Enginarla neler yapılabilir? Güzel bir ara sıcak olarak sunabileceğiniz Çıtır Enginar tarifi size ilham verecek! Çok lezzetli panelenmiş çıtır enginar tarifi için videomuzu izlemeyi unutmayın!
40 Dakika
1 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Derin yağda kızartma
Paylaş
- 23B
- 67
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet taze enginar
200 g un
1 adet çırpılmış yumurta
200 g ekmek kırıntısı (panko)
400 ml ayçiçek yağı
Servis Önerisi:
1 tutam tuz
taze karışık yeşillik
kiraz domates
yenilebilir çiçek
Nasıl Yapılır?
- 1Enginarın kabuklarını soyun. Çanak şeklini vererek iç kısmını kaşık yardımıyla güzelce temizleyip limonlu suda bekletin.
- 2Küçük bir tencerede su kaynatın. 4-5 damla limon suyu sıkıp enginarı kaynattığınız suda haşlayın ardından soğuk suya aktarın.
- 3Panelemek için: haşlanmış enginarı sırasıyla un, çırpılmış yumurta ve ekmek kırıntısına (panko) güzelce bulayarak paneleyin.
- 4Panelediğiniz enginarı kızgın ayçiçek yağında altın sarısı renk alana kadar kızartın. Kızaran enginarın fazla yağını süzdürün.
- 5Servis önerisi: Bir kapta yoğurt ve tuzu karıştırın. Servis tabağın orta kısmına yoğurdu koyun. Üzerine kızarmış çanak enginarı yerleştirin. Taze yeşillikler, ortadan ikiye kesilmiş kiraz domatesler ve yenilebilir çiçeklerle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?