Kısık Ateş
Tarif

Cream Puff/Çıtır Profiterol Tarifi

Bugün sizleri özel günlerinizde ve misafir sofralarınızda ağırlayacağınız eşsiz bir tatlı tarifiyle buluşturuyoruz! 😊 İçi pastacı kremasıyla dolu, dışı çıtır çıtır ve efsanevi bir lezzete sahip tatlımızın adı: Cream Puff! Peki, Cream Puff tam olarak nedir? Profiterol ve Cream Puff, aynı temel hamur olan pâte à choux'dan yapılan tatlılardır. Ancak farklı isimler ve sunum şekilleriyle anılırlar. Şimdi, hep birlikte bu efsane lezzeti nasıl hazırlayacağımızı öğrenmeye ne dersiniz? İşte krema dolgulu çıtır profiterol (cream puff) tarifimiz…
90 Dakika
8-10 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
  • 14B
  • 58
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Craquelin/Çıtır Katman Hamuru için:
60 g Pınar Tereyağı, oda ısısında
Pınar
60 g esmer şeker
60 g un
1 tutam deniz tuzu
Pata Şu/Choux Hamuru için:
60 g Pınar Tereyağı
Pınar
100 ml su
5 g toz şeker
75 g un
2 adet yumurta
Kreması için:
450 ml Pınar Süt
Pınar
110 g toz şeker
4 adet yumurta sarısı
30 g mısır nişastası
1 tutam deniz tuzu
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
1/2 adet vanilya çubuğu

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle fırını 180°C’ye ayarlayın.
  • Craquelin Hamuru için: Oda ısısında tereyağı ve esmer şekeri bir kapta 2-3 dakika kadar kremsi olana kadar karıştırın. Ardından unu ve tuzu ekleyerek, hamur oluşana kadar karıştırın.
  • Ellerinizle hamuru top haline getirerek, iki yağlı kağıt arasına alın ve dikdörtgen şekilde açın. Buzlukta 10 dk düz bir zeminde bekletin.
  • Ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük bir yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla daireler kesip tekrar buzluğa atın.
  • Şu/Choux Hamuru için: Tereyağı, su ve toz şekeri tencerede kaynatın. Unu eleyerek ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın. 5 dk kadar orta ateşte hamuru çevirin. Bir tabağa alıp soğumasını bekleyin.
  • Bir kasede yumurtaları çırpın. Hamurun içine azar azar ekleyin ve karıştırın. Eğer yumurta az geldiyse bir yumurta daha çırparak azar azar ekleyerek karıştırın. Hazır olan hamuru sıkma torbasına doldurun.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde sıkın ve üzerine buzluktan çıkardığınız craquelinleri yerleştirin. Üzerleri kızarıncaya kadar, 180°C’de 25-30 dk pişirin. Soğutma telinin üzerinize dizip, soğutun.
  • Kreması için: Tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri sos tenceresinde devamlı karıştırarak pişirin. Vanilya çubuğunun tohumlarını ekleyin. Kaynayıp bir iki baloncuk çıktıktan sonra altını kapatın ve tereyağını ekleyerek eritin.
  • Hazır olan kremayı bir kaba alarak, üzerini streçleyip soğumaya bırakın. Daha sonra sıkma torbasına doldurun.
  • Altını deldiğiniz pata şu hamurlarının içini bu kremayla doldurun, servis tabağına alın.
  • Üzerlerine pudra şekeri serperek servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.0
8 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Pekmezli Un Helvası Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Acı Soslu Truffle Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
9B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Bal Kabaklı Pratik Tiramisu Tarifi
4B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.