add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Dondurmalı İrmik Helvası

Yaza özel bir lezzet, dondurmalı irmik helvası tarifi.
40 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı
Tencere
Dondurmalı İrmik Helvası

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
125 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
500 ml Pınar Süt
Pınar Ürünü
150 g irmik
200 g toz şeker
100 g çam fıstığı
200 g vanilyalı dondurma

Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını tencerede eritin. Çam fıstığı ve irmiği ekleyip kısık ateşte 20 dakika kavurun.
  • Ayrı bir tencerede süt ve toz şekeri kaynatın.
  • Kavrulan irmiğin üzerine yavaşça dökün ve karıştırın. Kaynamaya başlayan helvanın altını kapatıp 10-15 dakika dinlendirin.
  • Küçük boy bir kasenin içini hafif ıslatın. İrmik helvasından birkaç kaşık kaseye koyup yanlara doğru bastırarak ortasını çukur yapın.
  • Çukurun ortasına dondurma koyup üzerini tekrar irmikle kapatın. Kaseleri ters çevirip servis edin.
  • Dilerseniz toz tarçın, toz Antep fıstığı veya ceviz parçaları ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar (5)

Oğuz Güç
27.05.2018

Supermis

Kısık Ateş
Ayten Çıtlak
16.06.2020

Nefiss

Kısık Ateş
16.06.2020

Çok teşekkür ederiz Ayten Hanım, denemenizi öneririz! 😋🙏🙌

Kısık Ateş
Derya Tunç satıcı

Gram bazındaverilen ölçülerinkaşık yada bardak gibi karşıtlarını verebilirmisiniz

Kısık Ateş
19.06.2020

Merhaba Derya, tariflerimiz profesyonel gastronomi sitesi ve mutfaklarına uygun olarak sisteme giriliyor. Mutfak tartısı bu işin en doğru yolu. Fakat tartı kullanmak istemeyen kullanıcılara özel malzeme listesinin üzerinde yer alan ölçü birimleri dönüştürme tablosundan yardım alabilirsiniz. Teşekkürler.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Bisküvili Tiramisu
70 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Panna Cotta
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik