Kısık Ateş
Tarif

Ballı Yoğurtlu Armut Tatlısı Tarifi

Armut tatlısı tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Ballı Yoğurtlu Armut Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 17B
  • 47
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet armut
500 ml su
1/2 adet limon suyu
2 adet çubuk tarçın
250 g Pınar Yoğurt
Pınar
15 g bal
üzeri için toz tarçın
üzeri için ceviz ve Antep fıstığı

Nasıl Yapılır?

  • Armutları yıkadıktan sonra kabuklarını çok ince, zar gibi soyup ortadan ikiye kesin.
  • Çekirdeğini ve sapını çıkararak 8 dilime ayırın.
  • Suyun içinde, yarım limon suyu ve 2 tarçın çubuğunu 5 dk. kaynatın.
  • Tarçın çubuklarını çıkararak armutları 15 dk. kısık ateşte pişirin ve soğumaya bırakın.
  • Yoğurdu sulanmaması için süzgeç üzerine mendil koyarak süzün. 15 g bal ile karıştırıp pürüzsüz hale getirin ve servis kaselerine eşit olarak paylaştırın.
  • Soğuyan armut dilimlerini ballı yoğurdun üzerine yerleştirin, üzerine toz tarçın serpin.
  • Ceviz ve Antep fıstığını kaselere paylaştırın, isteğe bağlı olarak 1 tatlı kaşığı balın üzerine koyarak servis edin. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Pratik Waffle Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
14B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Pekmezli Un Helvası Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme
Bisküvili Helva Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
11B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.