Tarif

Dondurmalı Makaron Tarifi

Dondurmayla makaronun eşsiz uyumu!!! Makaron tarifi nasıl yapılır?
65 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Dondurmalı Makaron Tarifi
Paylaş
  • 13B
  • 137
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet yumurta akı
1 tutam tuz
55 g toz şeker
210 g pudra şekeri
100 g badem unu
15 g kakao
arası için dondurma

Nasıl Yapılır?

  • Fırınınızı 140°C (fansız) olarak ısıtmaya başlayın.
  • Cam bir kasede yumurta aklarını bir tutam tuzla çırpın, kabarmaya başlayınca toz şekeri ilave edin ve kar gibi olana kadar çırpmaya devam edin. Dikkat (kıvamını çok fazla da katı yapmayın)!
  • Pudra şekeri, badem unu ve kakaoyu ayrı bir kapta güzelce karıştırın. İnce elekten geçirin, gerekirse robottan çekin.
  • Kabartılmış yumurta aklarına badem unlu karışımı spatula ile güzelce yedirin. (fold tekniği)
  • Bu karışımı bir sıkma torbasına alın. Torbanın ucunu kesin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yuvarlak ve aralarında boşluk kalacak şekilde sıkın.
  • 30 dk. kadar makaronların üzerinin kabuk bağlamasını bekleyin. Daha sonra önceden ısıtılmış 140°C fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Tamamen soğuyan makaronların arasına istediğiniz dondurma çeşidinden koyup sandviç şeklinde kapatın.
  • Dilerseniz kenarlarını fındık, fıstık, mavi haşhaş, Hindistan cevizi vs. bulayıp servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Yumurta aklarının bayat olması çok daha güzel sonuç almanızı sağlar. Bunun için 2 gün öncesinden yumurta aklarını bir kâseye ayırın ve oda sıcaklığında bekletin.
*Makaronlarınızın arasına dilediğiniz dondurma çeşidi kullanabilirsiniz.
*Makaronlarınıza renk vermek için gıda boyası kullanabilirsiniz.
*Fold etmek; havalandırarak ve yavaş yavaş karıştırma gerektiren durumlarda kullanılır. Havalı olan bir karışıma, örneğin çırpılmış bir kremaya veya çırpılmış yumurta beyazına, daha ağır bir karışımı havasını söndürmeden karıştırma yöntemidir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Cevizli Tahinli Kuru Baklava Tarifi
8B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Acı Soslu Truffle
30 Dakika
2-4 Kişilik
9B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Cream Puff/Çıtır Profiterol Tarifi
11B Görüntüleme

Yorumlar (7)

BirgülÖztürk
· 16.07.2020

Bu siteye bakmayacağım diyorum, olmuyor. Şimdi o dondurma, hem de Antalya'da, bu sıcakta. Nefis görünüyor.

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 17.07.2020

😁🙌 çok teşekkür ederiz, hemen tarifi deneyip bu güzel lezzetle buluşabilirsiniz. Afiyet olsun! 👩‍🍳🙏

Lezetli Yemekler Burada

ben sizin yemeklerinizi çok seviyorum yemekleriniz harikaa👍👍

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 14.09.2020

Teşekkür ederiiiz ne mutlubize :)

NilüfeR Şef
· 19.10.2020

İnternette birçok tarif var ve birkaçını denedim ama başarısız oldu. Püf noktaları verilmiş tek net ve başarılı sonuç veren tarif bu. Teşekkürler 😊

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 21.10.2020

Rica ederim, sizin adınıza çok sevindim 👏👏🤩 Ellerinize sağlık Nilüfer Hanım.