Tarif

Dondurmalı Makaron

Dondurmayla makaronun eşsiz uyumu!!! Makaron nasıl yapılır?
65 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı
Fırın
Dondurmalı Makaron

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet yumurta akı
2 g tuz
55 g toz şeker
210 g pudra şekeri
100 g badem unu
15 g kakao
200 g dondurma

Nasıl Yapılır?

  • Fırınınızı 140 derece (fansız) olarak ısıtmaya başlayın.
  • Cam bir kâsede yumurta aklarını tuz ile çırpın, kabarmaya başlayınca toz şekeri ilave edin ve kar gibi olana kadar çırpmaya devam edin. Dikkat (kıvamını çok fazla da katı yapmayın)!
  • Pudra şekeri, badem unu ve kakaoyu ayrı bir kapta güzelce karıştırın. İnce elekten geçirin, gerekirse robottan çekin.
  • Kabartılmış yumurta aklarına badem unlu karışımı spatula ile güzelce yedirin. (fold tekniği)
  • Bu karışımı bir sıkma torbasına alın. Torbanın ucunu kesin.
  • Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine yuvarlak ve aralarında boşluk kalacak şekilde sıkın.
  • 30 dk. kadar makaronların üzerinin kabuk bağlamasını bekleyin. Daha sonra önceden ısıtılmış 140 derece fırında 15/20 dakika pişirin.
  • Tamamen soğuyan makaronların arasına istediğiniz dondurma çeşidinden koyup sandviç şeklinde kapatın.
  • Dilerseniz kenarlarını fındık, fıstık, mavi haşhaş, Hindistan cevizi vs. bulayıp servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Yumurta aklarının bayat olması çok daha güzel sonuç almanızı sağlar. Bunun için 2 gün öncesinden yumurta aklarını bir kâseye ayırın ve oda sıcaklığında bekletin.
*Makaronlarınızın arasına dilediğiniz dondurma çeşidi kullanabilirsiniz.
*Makaronlarınıza renk vermek için gıda boyası kullanabilirsiniz.
*Fold etmek; havalandırarak ve yavaş yavaş karıştırma gerektiren durumlarda kullanılır. Havalı olan bir karışıma, örneğin çırpılmış bir kremaya veya çırpılmış yumurta beyazına, daha ağır bir karışımı havasını söndürmeden karıştırma yöntemidir.

Gülçin Kaya
Gülçin KayaYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar (7)

BirgülÖztürk
16.07.2020

Bu siteye bakmayacağım diyorum, olmuyor. Şimdi o dondurma, hem de Antalya'da, bu sıcakta. Nefis görünüyor.

Gülçin Kaya
17.07.2020

😁🙌 çok teşekkür ederiz, hemen tarifi deneyip bu güzel lezzetle buluşabilirsiniz. Afiyet olsun! 👩‍🍳🙏

Gülçin Kaya
Lezetli Yemekler Burada

ben sizin yemeklerinizi çok seviyorum yemekleriniz harikaa👍👍

Gülçin Kaya
14.09.2020

Teşekkür ederiiiz ne mutlubize :)

Gülçin Kaya
NilüfeR Şef
19.10.2020

İnternette birçok tarif var ve birkaçını denedim ama başarısız oldu. Püf noktaları verilmiş tek net ve başarılı sonuç veren tarif bu. Teşekkürler 😊

Gülçin Kaya
21.10.2020

Rica ederim, sizin adınıza çok sevindim 👏👏🤩 Ellerinize sağlık Nilüfer Hanım.

Gülçin Kaya
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Bisküvili Tiramisu
70 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Çikolata Soslu Ekler
15 Dakika
8-10 Kişilik