add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Dondurmalı Makaron

Dondurmayla makaronun eşsiz uyumu!!! Makaron nasıl yapılır?
65 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı
Fırın
Dondurmalı Makaron

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet yumurta akı
2 g tuz
55 g toz şeker
210 g pudra şekeri
100 g badem unu
15 g kakao
200 g dondurma

Nasıl Yapılır?

  • Fırınınızı 140 derece (fansız) olarak ısıtmaya başlayın.
  • Cam bir kâsede yumurta aklarını tuz ile çırpın, kabarmaya başlayınca toz şekeri ilave edin ve kar gibi olana kadar çırpmaya devam edin. Dikkat (kıvamını çok fazla da katı yapmayın)!
  • Pudra şekeri, badem unu ve kakaoyu ayrı bir kapta güzelce karıştırın. İnce elekten geçirin, gerekirse robottan çekin.
  • Spatula yardımı ile fold tekniğini kullanarak, yavaşça kabartılmış yumurta aklarına badem unlu karışımı güzelce yedirin.
  • Bu karışımı bir sıkma torbasına alın. Torbanın ucunu kesin.
  • Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine yuvarlak ve aralarında boşluk kalacak şekilde sıkın.
  • 30 dk. kadar makaronların üzerinin kabuk bağlamasını bekleyin. Daha sonra önceden ısıtılmış 140 derece fırında 15/20 dakika pişirin.
  • Tamamen soğuyan makaronların arasına istediğiniz dondurma çeşidinden koyup sandviç şeklinde kapatın.
  • Dilerseniz kenarlarını fındık, fıstık, mavi haşhaş, Hindistan cevizi vs. bulayıp servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Yumurta aklarının bayat olması çok daha güzel sonuç almanızı sağlar. Bunun için 2 gün öncesinden yumurta aklarını bir kâseye ayırın ve oda sıcaklığında bekletin.
*Makaronlarınızın arasına dilediğiniz dondurma çeşidinden kullanabilirsiniz.
*Makaronlarınıza renk vermek için gıda boyası kullanabilirsiniz.

Gülçin Kaya
Gülçin KayaYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar (2)

BirgülÖztürk
16.07.2020

Bu siteye bakmayacağım diyorum, olmuyor. Şimdi o dondurma, hem de Antalya'da, bu sıcakta. Nefis görünüyor.

Gülçin Kaya
17.07.2020

😁🙌 çok teşekkür ederiz, hemen tarifi deneyip bu güzel lezzetle buluşabilirsiniz. Afiyet olsun! 👩‍🍳🙏

Gülçin Kaya
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Bisküvili Tiramisu
70 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Panna Cotta
30 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik