Kısık Ateş
Tarif

Düğün Çorbası Tarifi

Düğünlerde, çeşitli davetlerde servis edilen düğün çorbası tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Düğün Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 71B
  • 133
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g kuzu eti
2 litre sıcak et suyu (kuzu kemiğinden)
1 tutam tuz
1. Terbiye için:
40 g un
300 ml sıcak çorba suyu
2. Terbiye için:
1 adet yumurta sarısı
1 adet limon suyu
Üzeri için:
30 Pınar Tereyağı
Pınar
kırmızı toz biber

Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış kuzu etini bir tencereye alın, üzerine 2 litre et suyu ve bir tutam tuz koyarak haşlayın.
  • 1. Terbiyesi için: Bir tavada 40 g unu, 300 ml sıcak çorba suyu ile ezin. Çiğ un kokusu gidene kadar sık sık karıştırarak kısık ateşte pişirin, topaklanmasını önlemek için süzerek kaynayan çorbaya ilave edin. Etler pişene kadar kaynatın.
  • 2. Terbiyesi için: Bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu iyice çırpın üzerine bir kepçe kaynayan çorba suyundan alın, ardından karıştırarak çorbaya ekleyin.
  • Kaynayan, kıvam alan ve pişen çorbayı bir servis kasesine alın.
  • Üzeri için: bir tavada tereyağını kızdırın, toz kırmızı biberi içine atın. Ortalama 1 dakika kızarttıktan sonra çorbaya ekleyin.
  • Tereyağında kızarmış ekmek parçalarıyla sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Yumurta sarısı ve limon suyunun (terbiyeli karışımı) kesilmemesi için sıcak et suyunu az miktarda ekleyip hızlıca karıştırın.
*Dibinin tutmaması için sık sık karıştırmaya özen gösterin.
*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Kelle Paça Çorbası Tarifi
150 Dakika
4-6 Kişilik
1M Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Humus Çorbası Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Arpa Şehriyeli Domates Çorbası Tarifi
48B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Ali İhsan Karaarslan

Merhaba şefim elinize sağlık, kuzunun neresini kullanmamızı önerirsiniz?

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 26.10.2020

Çorbalarda gerdan eti çok güzel olur. Ama but veya kol da kullanılabilir.

LmnErgeldi tatlıgül

Valla bayılarak içiyoruz , ben bir de içine haşlanmış nohut da ekledim öyle de çok güzel oldu 😋😋😋😃😃

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 22.11.2020

Ellerinize sağlık 👏😃